VIDEO Gretta predstavila novu pjesmu i videospot od 360 stupnjeva

VIDEO Gretta predstavila novu pjesmu i videospot od 360 stupnjeva

Foto: Press

ZAGREBAČKI rock kvartet Gretta predstavlja dvije verzije videospota "Vatromet za kraj" - TV verziju i verziju 360 stupnjeva. Posebno je atraktivna i interesantna 360 stupnjeva verzija jer gledatelj u svakom trenutku može sam odlučiti što će gledati - na računalima je dovoljno pomicati miš u željenom smjeru dok se na tabletima i pametnim telefonima, zahvaljujući senzoru pokreta, video u punih 360 stupnjeva može promatrati jednostavnim pomicanjem uređaja.

Za režiju i produkciju je zaslužan Davor Puklavec - Puki, a spot je snimljen u sobi prepunoj raznih vintage umjetnina, što mu daje retro štih, koji dodatno potenciraju "rockabilly" glumci Igor Recek "Gangster" i Ivana Benko (Greta MaCabre), jedna od najpoznatijih domaćih pin up modela.

Uz snimanje spota vezana je i jedna zanimljivost zbog koje ga članovi Grette nikad neće zaboraviti - taj dan je Robert Modlic, bubnjar Grette, po drugi put postao otac. Pošto je zbog potpuno jasnog razloga izostao sa snimanja, njegov dio snimljen je naknadno i "ubačen" je na ekran televizora koji se nalazi u sobi s glumcima i ostalim članovima benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vatromet za kraj" je singl koji najavljuje nadolazeći, peti studijski album Grette. Riječ je o veseloj, melodičnoj i plesnoj pjesmi s intrigantnim tekstom, koji na neuobičajen način govori o prekidu ljubavne veze.

"'Vatromet za kraj' je jedna od onih pjesama koja nam je odlično 'sjela' u trenu dok smo je stvarali. Pomalo je šlagerskog karaktera i vesele atmosfere, ljubavne je tematike te govori o 'happy endu' na neki način", kaže Tomislav Čubek - Chubi, vokal i gitarist Grette te jedan od autora pjesme.

Autori glazbe i teksta su Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, aranžman je djelo cijelog benda Gretta, glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma te brojne uspješne singlove i spotove. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama). 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara