VIDEO Ovo je najokrutnije stablo na svijetu: Ne približavajte se, ubit će vas

VIDEO Ovo je najokrutnije stablo na svijetu: Ne približavajte se, ubit će vas

Foto: 123Rf

HIPPOMANE MANCINELLA - svi koji planiraju posjetiti jug Sjeverne Amerike i sjever Južne Amerike, ovaj bi naziv trebali dobro upamtiti, jer je u pitanju najsmrtonosnije stablo na svijetu.

Mancinella je toliko opasna da predstavlja opasnost za ljudsko zdravlje i kada čovjek jednostavno stoji ispod njene krošnje, a popis načina na koji vas može ubiti je poduži. Osim plodova koji su otrovni, izuzetno je otrovan i sok koji se luči iz debla ovoga stabla, a može izazvati jake opekline u dodiru s kožom.

U Kolumbovo vrijeme bilo je poznato pod imenom "Manzanita de la muerte", zbog plodova nalik jabukama koji navodno nisu lošeg okusa, ali garantiraju, u najboljem slučaju, posjet hitnoj pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otrovna je i kora mancinelle, a koliko je prijetnja ozbiljna govori podatak da su mnogi turisti, unatoč upozorenjima, nastradali kada su se od kiše pokušali skloniti pod njenu krošnju. Kapljice kiše sa sobom su povukle i otrov iz krošnje, a čak i tako male količine mogu ozbiljno ozlijediti čovjeka.

Dim koji nastaje paljenjem ovog drva je pak toliko toksičan da će u kratkom roku trajno oslijepiti svakoga tko se nađe u blizini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara