Hvala ti tata, stvarno ti HVALA!

Hvala ti tata, stvarno ti HVALA!

Foto: 123rf

SVAKO dijete zaslužuje imati i mamu i tatu. Teško je ponekad, imam svakakvih ljudi i svakakvih priča, a iako moderno doba njeguje tu famoznu spiku da mame uglavnom preuzimaju obje uloge, da mame često povlače i za mame I za tate, što često jest jedna velika istina, ali bez tate… djeca bez tate ostaju zakinuta za tu važnu očinsku figuru i muško stajalište. Naravno – teško je to reći nekome tko odgaja dijete bez oca, svojom, očevom ili nečijom tuđom krivicom, no danas je Dan očeva i stoga želimo odati najveću moguću počast važnoj ulozi naših muškaraca. Ali, da prvo otklonimo jednu zabludu. Danas se Očev dan slavi u mnogim zemljama svijeta, ali ne i u Hrvatskoj. Kod nas se taj dan službeno slavi 19. ožujka. Ali da očevi koji misle da je baš danas njihov dan ne bi ostali kratkih rukava, ma neka I ovaj dan bude njihov dan. Zaslužili su da se i njima da počast.

>>>Tate, sretan vam vaš dan!<<<

Mi ćemo reći Hvala Tata. Zato što:

Hvala ti što si me toliko dugo vodio za ruku, obećavam ti, bit ću tvoj oslonac onda kada tvoja ruka i tvoj duh ostare toliko da ću konačno moći vratiti svoj dug – držeći tebe i čuvati te.

Možda ću jednog dana narasti više od tebe, ali nikada neću moći nadrasti sve ono što si učinio za mene.Sada znam da si me volio, jako volio i onda kada sam te ja mrzila jer sam stvarno mislila da me ne razumiješ.

Hvala ti na distanci koju si potiho napravio onda kada sam mislila da te ne trebam. Točno si znao odmjeriti kada mi prići, a kada me pustiti.

Hvala ti tata što si bio najponosniji na mene baš onda kada sam mislila da sam te najviše razočarala.

Tek sada, kada sam postal roditelj, shvaćam koliko ti je znalo biti teško stati na moju stranu u mom ratu protiv mame.

Možda nisi bio toliko često s nama, kao mama, ali ti trenuci ostali su zauvijek urezani u mom sjećanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


>>>Fali li našim sinovima muška ruka?<<<

Hvala ti što si s distance rješavao moje ljubavne jade, naučio si me tako štošta o muškarcima.

Možda si često mislio da češće slušam mamu, ali mame uvijek puno toga kažu, a tvoje kratke rečenice zapravo su često bile one koje su me vodile kroz život.

Hvala ti za tvoju šutljivost, dala mi je dovoljno vremena da promislim sama.

Hvala ti što si često znao odoljeti mojim željama, tvoja mjera ljubavi zaista je ono što mi je bilo najpotrebnije.

Koliko sam samo puta mislila da me ne shvaćaš. Ni najmanje, a opet, toliko si puta dokazao da si razumio čak i ono što ti nikada nisam rekla.

Uvijek sam mislila da su muškarci bahatiji i osvetoljubiviji od žena, ali to kod tebe nikada nisam osjetila, čak i onda kada sam prema tebi bila najgroznija.

Ti si baš kao moj djed, malo pričao, a puno mi toga pokazao svojim iskustvom.

Znaš, možda jesam postala velika, možda ti više ne stanem u krilo, ali znaj jednako kao onda kada sam bila mala – uživam u tvom zagrljaju.

Hvala ti tata, zbog tebe sam ispala ovako savršena. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara