Policajci podijelili savjete kako bezbrižnije putovati s djecom

Policajci podijelili savjete kako bezbrižnije putovati s djecom

Foto: Instagram/Facebook

PLANIRATE li s djecom ići na mjesta gdje se očekuju velike gužve ili ste već imali neko panično iskustvo kada su vam djeca na sekundu izmigoljila iz ruke i nestala na tren iz vašeg vidika, ovo je savjet koji obavezno morate pročitati. Mogao bi vas spasiti u slučaju da vam se dijete zaista izgubi, a vjerujemo da ćete uz ovaj mali trik možda biti opušteniji u svom obiteljskom izlasku. 
 
Taj mali trik objavila je kalifornijska policija i šerala ga na društvenim mrežama, na klicanje mnogih roditelja koji su savjet prepoznali kao zaista hvale vrijedna informacija. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U postu se savjetuje da djetetu na unutarnju stranu ruke zapišete ime, ime roditelja te broj telefona, a da biste bili sigurni da se brojevi neće izbrisati do kraja dana, postoje na tržištu tekući flasteri (Hansaplast, Avon...) kojima možete premazati slova da se ne bi skinula. Tekući flasteri kao i flasteri u spreju dobro prianjaju na kožu i štite je od vanjskih utjecaja (jako su dobri za žuljeve), prozirni su pa se ne primjećuju, a i teže se skidaju od običnih.

No nije to sve. Policija savjetuje da roditelji prije nego što uđu u gužvu fotografiraju svoju djecu točno onako kako u tom trenutku izgledaju, da u slučaju nestanka djeteta imaju aktualnu fotografiju s točnom frizurom i odjećom koju su imali na sebi prije nego što se dogodilo ono od čega strahuje svaki roditelj na svijetu. 
 
Uz ova dva mala trika, vaša bi avantura ipak trebala biti malo bezbrižnija. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara