Proteinski gris kolač
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123rf
OVO je idealno jednostavan, idealno ukusan i idealno prikladan kolač za konzumaciju nakon treninga.
OVO je idealno jednostavan, idealno ukusan i idealno prikladan kolač za konzumaciju nakon treninga.
Priprema je izrazito brza stoga nemate razlog zašto se ne biste zasladili.
Sastojci:
200 g pšenične krupice ( pšenični gris)
50 g whey proteina (vanilija)
2 bjelanjka
1 naribana korica limuna
2 čajne žlice stevije u prahu
1 vrećica praška za puding (vanilija)
prstohvat soli
Priprema:
- Pšeničnu krupicu skuhajte na način da mlijeko zamijenite vodom u koju prethodno dodajte sol te 1 žlicu stevije u prahu
- Pred kraj kuhanja pšenične krupice u posudu umiješajte whey protein i bjelanjke te nastavite kuhajte dok smjesa ne bude poprilično gusta
- Ulijte smjesu u kalup za tortu te ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu
- Na vodi pripremite puding od vanilije u koji dodajte naribanu koricu limuna te zasladite puding 1 čajnom žlicom stevije u prahu
- Ulijte puding u kalup za torte te ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, nakon čega na nekoliko sati ohladite kolač u hladnjaku
Pšenična krupica osim ugljikohidrata sadrži i znatan udio proteina, čak 18 g na 100 g pšenične krupice.
Izvor proteina u ovom kolaču su i bjelanjci te naravno i whey protein.
Izvor proteina u ovom kolaču su i bjelanjci te naravno i whey protein.
U koliko želite u kolač možete dodati i komade svježeg ili kuhanog voća.
Dobar tek!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati