Sori mame, ali ovih 20 stvari tate rade bolje i točka!

19. lipnja 2017. |
M.P.K.

Foto: WeHeartIt

KADA je riječ o djetetu, mame i tate su nezamjenjivi, a njihove uloge, koliko god slične bile, zapravo su jako različite. No isto tako nema osobe, a ni znanstvenog istraživanja koje će reći da su mame bolje ili da su tate bolje. Svatko ima svoje adute, no iako i ovaj tekst generalizira, vjerujemo da ćete se složiti kako su u nekim stvarima mame zakon, a u nekima - tate. I neka se mame sada ne razočaraju, ali u nekim pitanjima djeca će svoj pobjednički bod dati upravo tati. Zašto? Jer su s tatom neke stvari jednostavno bolje.

Koje to? Upravo ove. Možda nisu baš životno važne, ali su svakako važne u životu svakog djeteta.

1. Tate se bolje igraju i u toj ih je akciji predivno gledati. Osim ako je baš vrijeme za spavanje i taj put baš tata malo pretjeruje.2. S tatama je lakše prebroditi sitne ozljede i šljive - tata će uvijek biti optimističnije i reći -"nije to ništa, što je život bez toga?"

3. Tate zabavnije čitaju - oni jednostavno ne znaju ostati ozbiljni dok se čita priča jer likovi iz knjige svi do jednog moraju imati svoj glas.

4. Tate se igraju grublje od mama i iz nekog razloga djeca to zapravo obožavaju. Hrvanje u trenutku kada to najmanje očekuju? To je prava stvar!

5. Tate i pecanje - i mame pecaju, ali priznat ćete - taj posao češće biraju muški, a pecanje s tatom odličan je razlog za malo zabave i ozbiljnih tata-dijete razgovora.

6. Tate i igra skrivača - dok će mame biti brižne i razumne čak i u igri tata će djeci pokazati kako se skriva na najskrovitija mjesta, samo da bude što zabavnije.7. Tate i igranje u pijesku - možda će mame raditi malo ljepše torte i kolače, ali djeci će bolja zabava biti tata koji će kopati dublje i više od bilo kojeg djeteta.

8. S tatama vide sve - jer tate najviše vole svoje dijete zabaciti na ramena i tako nositi kroz gužve.

9. Tate su dakle bolji za avanturu - ma zapravo, vrijeme provedeno s tatom nekako se uvijek može nazvati avanturom.10. Tate više vole sport - i više od sjedenja na klupi u parku vole okupiti klince i s njima zaigrati nogomet.

11. Klauni u vodi - ljetne radosti i tate jednostavno idu ruku pod ruku: tko je vidio samo se brčkati uz rub bazena kad je to idealno vrijeme da ih se baca na sve strane, ovoga puta neće se ni zaprljati ni ozlijediti.12. Tata kamper - svako dijete zaslužuje barem jednom u životu otići na kampiranje u prirodu, a tata je tu, priznat ćete, jednostavno car bez kojeg se ne može.

13. Tate se ne boje kukaca - i zato će tate bolje približiti djeci ljubav prema prirodi.

14. Tate brže smire šize - dok mame objasne i bogato verbalno analiziraju problem tate u tren oka, malo zagrme, malo namjeste facu i dijete lakše i brže shvati kako je vrijeme da prestanu sa svojim bu-hu-hu stanjem.

15. Tate toliko ne mare za zacrtane rasporede - dok će mame učiniti sve da se požure kući, primjerice, jer je vrijeme za spavanje ili obrok, tate će nekako radije uživati u tome gdje su i što već rade s motom "Naspavat će se već u životu, a ako su gladni, nešto će se već naći.

16. Tate su majstori glupiranja - dječjim kostimom na sebi ili bez. I tu vam mame nemaju baš puno pogovora.17. Tate rade bolje jelo - jer je s tatom i klopanje ljepše i zabavnije. Uostalom, tate koji kuhaju čine to uvijek zabavnije i originalnije od mama, pa iako radili identična jela. Ali tatina su ipak više cool.

18. Tata je bolji znanstvenik - čak i kad nema pojma što radi, tatina zadubljenost u rješavanje školskih i vrtićkih zadataka i projekata ravna je najboljoj inspiraciji zbog koje će dijete ravnopravno uživati u tom poslu jer će se tate pritom igrati, valjati šale i vjerojatno zamrljati sve oko sebe. Takvu slobodu ozbiljnije mame vjerojatno ne bi znale ni cijeniti.19. Tate će prije ostaviti djecu nekome nego mame - tate će prije pristati i na kratki bijeg od djece, a djeci je to, ma kako god na to gledale, zabavan bijeg od stvarnosti. Posebno kada budu malo veći. Mama i tata na putu? Divno!

20. Tate koji ne kuhaju još su zabavniji jer će djecu tretirati kao odrasle i umjesto podgrijane večere radije klince izvesti van na jedan muški zalogaj.
 

Pogledaj desktop verziju Članka
Vezane vijesti
© 2017 Index portal
kontakt | uvjeti korištenja | marketing