Index.hr MTV

2CELLOS u kratkom posjetu Zagrebu!

Prije nego što nastave sa svojim koncertnim aktivnostima, danas su stigli nakratko i u Zagreb gdje ih doduše ne čeka koncert već neke druge obaveze i malo odmora.

22.srpnja naime nastupaju u Domu Mladih u Sarajevu na otvaranju Heineken Music Stagea u sklopu Sarajevo Film Festivala:

- Jako smo uzbuđeni svirati pred našim obožavateljima u Sarajevu, tim više što će  nam  to ondje zapravo biti  prvi zajednički koncert uopće!! I odmah nakon toga sviramo na iTunes festivalu, jednom od najvećih festivala uopće! Pravo vatreno krštenje! Velika je čast biti uvršten na takav jedan festival na kojem nastupaju samo najveći!

Naime, prije nego što  nastave uspješan i zanimljiv  put oko svijeta s Eltonom početkom rujna, 2CELLOS ne uzimaju ni minutu predaha. Uz navedene koncerte  pripremaju se za nastup na iTunes Festivalu 25.srpnja u Roundhouse u Londonu.

Na istom festivalu nastupit ce i Adele, Coldplay, Duran Duran i mnogi drugi, a istu večer će nastupiti i pijanist Lang Lang.  Nastup naših čelista baš kao i drugih koncerata sa festivala bit će dostupan za gledanje i zahvaljujući direktnom online prijenosu.

Više o festivalu potražite na ovom linku!

Dan prije i poslije iTunes koncerta,  2CELLOS nastupaju i na dva druga važna koncerta u Engleskoj, a nastupit će i s poznatom pjevacicom Katherine Jenkins. Do kraja srpnja, nastupit će i u New Yorku te Los Angelesu,  a naravno očekuju ih i gostovanja u brojnim tv emisijama.

No nisu dečki zaboravili ni svoje obožavatelje u domovini - 9.kolovoza nastupit će  na Dubrovačkim ljetnim igrama, a taj je  koncert rasprodan u manje od 20 min!

No ne rasprodaju dečki samo koncerte – njihov netom objavljeni album 2CELLOS LUKA SULIC & STJEPAN HAUSER (SonyMasterworks/Menart)  je u prva dva tjedna prodaje u Hrvatskoj uvjerljivo na broju 1 top ljestvice najprodavanijih inozemnih albuma u Hrvatskoj (prema podacima Hrvatske diskografske Udruge) !

Isječak s  turneje s Eltonom pogledajte ovdje!

top liste

MTV facebook

mtv emisije