Gubiš li vrijeme s pogrešnim?

Gubiš li vrijeme s pogrešnim?

Foto: Elle

VRLO često žene nisu ni svjesne kako gube vrijeme s pogrešnim muškarcem.

Kako prepoznati znakove takve "toksične veze" i kada je vrijeme za ozbiljno razmisliti o tome je li on onaj pravi?
 
1. On ne obavlja kućanske poslove
 
Ako već živite zajedno, koliko truda on ulaže u obavljanje svakodnevnih poslova? Ako ti radiš apsolutno sve za njega, možda je vrijeme za ozbiljan razgovor sama sa sobom. Želiš li pored sebe čovjeka koji je previše lijen da nečemu pridonese?
 
2. On ne plaća
 
Njegov novčanik navodno postoji, ali ga još uvijek nisi vidjela. Podjela financija odlično je rješenje za mlade parove i naravno da će se ponekad dogoditi da će netko od vas dvoje izdvojiti više. No, ako si to stalno ti, nešto se treba promijeniti.
 
3. On ne pokušava
 
Kad se dogodi svađa, radi li on kompromise ili te samo pušta da se žališ? Ako on ne ulaže nikakav napor u rješavanje vaših problema, očito da mu nije stalo. Također, ako jedna osoba baš uvijek odnosi pobjedu u ovakvim situacijama, ona druga strana neće biti zadugo sretna.
 
4. Ne želi se skrasiti
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Razumljivo je da se muškarci više boje takve vrste obveza, no zar to znači da bi svaka žena trebala dopustiti da njegovi strahovi unište odnos? Računica je jednostavna - ako on svoju pažnju ne može zadržati samo na tebi, očito da nešto nije u redu i u takvim situacijama ne postoji druga strana priče.
 
5. Ne trudi se
 
I to ne samo oko tebe, već ni oko svog života. Zvuči li ti poznato situacija u kojoj ga navečer zatičeš u istoj pozi u kjojoj je bio ujutro, na kauču pred televizorom? Iako smo svjesni ekonomske situacije, možda doista ne može naći posao, no pokušava li on uopće?
 
6. Ponižava te
 
Psihičke uvrede vrlo često bole više i od onih fizičkih, a u oba slučaja moraš momentalno prekinuti sve odnose, jer se u budućnosti stvari mogu samo pogoršati, ali nikako popraviti. Ne zavaravaj se!
 
7. Jednostavno se ne osjećaš dobro
 
Možda on ne čini ništa loše, no osjećaj je i dalje da "to jednostavno nije to". Površni razlozi ostanka u vezi kad tad će doći na naplatu, a to sigurno ne želiš.  I bit solo bolja je opcija od ostajanja u takvoj vezi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara