Njegovi roditelji i ti: Kako uspostaviti dobre odnose

Njegovi roditelji i ti: Kako uspostaviti dobre odnose

Foto: Shutterstock

KAKO uzrečica kaže - ne možeš birati svoje roditelje, ali isto tako ne možemo birati ni roditelje svoje bolje polovice. Bilo da si u braku ili u dugogodišnjoj vezi odnosi i veze s obiteljima su neminovne. Kako će ti odnosi izgledati ne ovisi samo o tebi, no barem jednim dijelom si i ti odgovorna. Sretni su oni koji žive u harmoniji s roditeljima svojeg muškarca, ali ipak, takvi su rijetki.

Bili njegovi roditelji prehladni ili previše prijateljski nastrojeni, situacije jako brzo mogu postati neugodne. Na nekoliko stvari ti možeš pripaziti:

1.Njegovi roditelji nisu niti tvoji prijatelji niti su u rangu s tvojim roditeljima. Oni te ne moraju obožavati, a ne moraju ni trpjeti sve tvoje nesavršenosti kao što bi prijatelji ili roditelji. Zato budi ljubazna i odnosi se prema njima s poštovanjem uvijek, ali ostani na pažljivoj distanci.

2.  Ako dođe do nesuglasica u odnosu s roditeljima, nije tvoje mjesto da se svađaš ili pokušavaš dokazati i razjasniti situaciju. Neka tvoj dragi rješava problem, pogotovo ako je problem među njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ne budi previše otvorena u razgovoru bez obzira koliko su oni susretljivi. Roditelji ne trebaju znati sve o vašoj vezi, niti svađe niti intimna pitanja, neke stvari moraju biti ograničene samo na vašu vezu i vaš odnos.

4. Političke, vjerske i slične rasprave ostavi za druge ljude (ukoliko se ne slažete). Ako oni žele pričati o tome samo pristojno slušaj i klimaj glavom. Svoje dobitne argumente ostavi za svoje prijatelje. Radije razgovarate o hobijima, kuhanju, čak i nogometu.

5. Vas dvoje kao par morate uspostaviti "pravila igre", granice koje se moraju uzajamno poštovati. To se odnosi na sve od ophođenja, stila života do toga do koje mjere ćete dijeliti svoj život s njima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara