Anina seksi kuhinja: Fini meni s mlijekom
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremili jela s mlijekom. Mlijeko je univerzalna namirnica koju možete koristiti u pripremi većine obroka, bilo da se radi o slanim ili slatkim jelima, i s kojom možete započeti i završiti dan. Mi smo pripremili upravo te dvije kombinacije, piletinu pečenu u mlijeku za čiji nas je recept inspirirao svima poznati kuhar Jamie Oliver te rižu na mlijeku koju smo upotpunili ukusnom kremom od jagoda. Dobar tek!
Pile pečeno u mlijeku
Potrebno:
115 g maslaca
maslinovo ulja
1/2 štapića cimeta
pola šake svježe kadulje
1 limun
5 režnjeva češnjaka (s korom)
565 ml mlijeka
Priprema:
Pile posolite i marinirajte kako to inače radite i volite. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Koristite dublju prikladnu tavu za pile, koju možete staviti i na vatru i u pećnicu. Marinirano pile popržite na maslacu i maslinovu ulju, okrećući ga kako bi ravnomjerno dobilo zlatnu boju. Skinite s vatre, pile izvadite iz tave, te iscijedite ulje i maslac kako biste došli do ljepljivog taloga na dnu koji ima aromu karamele. Pile vratite u tavu i dodajte ostale sastojke, cimet, kadulju, mlijeko, češnjak i koricu limuna, te pecite u pećnici jedan sat.
Riža na mlijeku s kremom od jagoda
Potrebno:
1l mlijeka
20 dkg riže
4-5 žlica rastopljenog maslaca
3-4 žlice šećera
1 vanilija šećer
limun
2 jaja
Krema:
450 g jagoda (jedno pakiranje)
3 vanilin šećera
Priprema:
Rižu stavite 5 min u provrelu vodu, ocijedite i kuhajte 25 min u sasvim malo posoljenom mlijeku na vrlo niskoj temp. Dodajte koricu i sok od limuna, šećer i vanilin šećer, polagano kuhajte i miješate.Kada riža omekša dodajte maslac, dva žumanca i još malo kuhajte.
Kada se riža ohladi umiješajte čvrsti snijeg od dva bjelanjka u nju te rasporedite u zdjelice.
Za kremu kuhajte jagode i šećer tako da dobijete gusti preljev koji odmah prelijte preko kuhane riže.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati