Index Rouge
Lifestyle

Anina seksi kuhinja: Pohane palačinke i jednostavni kolač od jabuka

A.P. / SUBOTA, 06.04.2013 12:30 Za glavno jelo odabrale smo pohane palačinke punjene nadjevom od piletine i povrća • Za desert smo odabrale vrlo ukusan kolač od jabuka koji čak ne morate ni peći
  

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za Vas pripremile izvrstan meni! Za glavno jelo odabrale smo pohane palačinke punjene nadjevom od piletine i povrća, a za desert smo odabrale vrlo ukusan kolač od jabuka koji čak ne morate ni peći. Sigurne smo da ćete isprobati naše recepte. Dobar tek!

Pohane palačinke s piletinom

Potrebno:

8 palačinki
25 dkg piletine
4 dkg maslaca
1 kiseli krastavac
1 kisela crvena paprika
1 dcl kiselog vrhnja
brašno
jaja
mrvice
muškatni oraščić

Umak:

3 jaja 2 žumanjka 1 cijelo

1 cijeli jogurt čvrsti

Žlica vrhnja

Žličica senfa

Pola limuna sok

Malo soli i papra

2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Piletinu narežite na kockice i začinite kako to inače radite te stavite pirjati na maslac. Pred kraj dodajte ribani muškatni oraščić, sitno nasjeckan krastavac, papriku te kiselo vrhnje. Kada je meso gotovo, rasporedite ga tako da na svaku palačinku stavite žlicu nadjeva.
Poklopite ih s obiju strana prema sredini, zatim savijte te ih uvaljajte u brašno, jaja pa u mrvice i pržite u ulju dok sa svih strana ne postanu  zlatne boje.

Umak napravite tako da izmiksate dva žumanjka i jedno cijelo jaje. Tijekom miksanja vrlo polako i pažljivo dodajite ulje kako bi se smjesa zgusnula. Kad se smjesa dovoljno zgusne dodajte jogurt, vrhnje, senf, sok od limuna, posolite, popaprite i sve skupa još malo izmiksajte. Palačinke prelijte umakom i poslužite.

Kolač od jabuka

Potrebno:

pakiranje Pettit keksa

80 dkg oguljenih jabuka

2 pudinga od vanilije

8 žlica šećera

pola limuna

Priprema:

Jabuke nasjeckajte na sitne kockice te ih kuhajte 10 minuta u 4 dcl vode u koju ste dodali šećer i limunov sok. Puding razmutite s 1 dcl vode i ulijte ga jabukama te pustite da prokuha uz miješanje dok se ne formira lijepa krema. U lim za pečenje premazan maslacem složite jedan red keksa, zatim polovicu kreme te isto ponoviti i za drugi red. Pustite da se kolač ohladi prvo na sobnoj temperaturi a zatim u hladnjaku te poslužite uz šlag ili sladoled od vanilije.

Bzzz! Ana na fotografiji nosi elegantnu točkastu haljinu iz Liscine kolekcije Ivane Šundov (728 kn) te srebrni grudnjak iz Liscine luksuzne kolekcije Selection Glow (374 kn)!

Komentari (16)
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

  • bambi.inthesky   Objavljeno prije godinu dana
    volim taj kolac


  • Stekavitis   Objavljeno prije godinu dana
    jabuka ti se raskuha totalnoal sa petit keksima pa neće se oni raspadat jer se natope, jer ti se to vrelo prelije..a keksi u tepsiju..ma fino je to al sa biskvitom bolje


  • Morisqo.   Objavljeno prije godinu dana
    nju gura mladen grdović


  • Elizabeth   Objavljeno prije godinu dana
    pa petit keksi i veliki komadi jabuke me asociraju na mrvljenje i raspadanje. sad da su komadići sitni, a biskvit žuti, to je druga priča. :) 


  • Strider_69   Objavljeno prije godinu dana
    meni nije, ima ružne ruke i previše žbuke.a kolač?


  • Stekavitis   Objavljeno prije godinu dana
    ma to ti je onaj seljački kolačsamo ne idu petit keksi nego ide biskvit i onda  se prelije vrelo jabuke u pudingui kad se stisne fino je kiselkasno slatkasto..tj puding se ne kuha u mlijeku nego u vodi u kojoj se kuhaju jabuke jer se one raspadnu, prefino nešto to je baka još radila a gore mozes stavit slag ili šećer u prahu


  • commotiocordis   Objavljeno prije godinu dana
    whatkakav kolačodo vidit ponovo