" Nole sinko, evo kako ćeš igrati na plavoj zemlji Madrida..."

" Nole sinko, evo kako ćeš igrati na plavoj zemlji Madrida..."

Foto: Chuck Norris

"JEDINO Chuck Norris bi mi mogao reći kako igrati na plavoj zemlji, ova podloga u Madridu je nemoguća!", bjesnio je pred novinarima branitelj naslova i prvi tenisač svijeta Novak Đoković nakon prvog nastupa na ATP Masters 1000 turniru u glavnom gradu Španjolske.

Teškom mukom Đoković je u 2. kolu svladao španjolskog kvalifikanta Daniela Gimeno-Travera 6:2, 2:6, 6:3. Nakon meča je napao organizatore i ATP zbog postavljanja plave zemljane podloge, koju su i ranije kritizirali sudionici muškog i ženskog turnira u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Na ovoj podlozi se nemoguće kretati. U cijelom meču sam možda mogao udariti pet lopti kako treba. Sve ostalo je samo bilo nastojanje da vratim loptu u teren. Mogao sam se samo osloniti na svoj servis i neke poene koje sam dobio zahvaljujući neforsiranim pogreškama mog suparnika. Za mene ovo nije tenis. Ili bih trebao ponijeti nogometne kopačke, ili bi mi trebali savjeti Chicka Norrisa kako igrati na ovakvoj podlozi", ironično je izjavio Đoković.

Veliki broj igrača, među kojima je dosad najglasniji bio Rafael Nadal, izrazio je negodovanje zbog promjene podloge. Organizatori su objasnili kako su klasičnu crvenu zemlju zamijenili plavom kako bi gledatelji na terenima, kao i oni pred TV-ekranima, mogli bolje vidjeti žutu loptu.

"Pouzdano znam da moje mišljenje dijele i mnogi drugi igrači, jer sam razgovarao s njima zadnja tri-četiri dana. Mislim da bi se trebao uzeti u obzir glas svih igrača i da bi se trebalo uvažiti njihovo mišljenje. Ovo je jako dobar primjer ignoriranja mišljenja igrača. Nadam se da će se to u budućnosti promijeniti. Još nisam čuo niti jednog tenisača, kao niti jednu tenisačicu, koji su izrazili pozitivno mišljenje o ovoj plavoj zemljanoj podlozi", zaključio je Đoković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara