Belgija je u svakom slučaju imperativ: Nositelji na SP-u bit će određeni FIFA-inim rankingom u listopadu

Belgija je u svakom slučaju imperativ: Nositelji na SP-u bit će određeni FIFA-inim rankingom u listopadu

Foto: Screenshot

IZVRŠNI odbor Fife odlučio je da će osam nositelja skupina na Svjetskom prvenstvu u Brazilu iduće godine biti sedam najboljih reprezentacija na rang-ljestvici u listopadu te domaćin Brazil.

FIFA je odustala od dosadašnje prakse određivanja nositelja na osnovi nastupa i rezultata sa prethodnih svjetskih prvenstava te je odlučila primijeniti jednostavniju metodu i koristiti vlastitu rang-ljestvicu, i to onu za mjesec listopad, kao kriterij određivanja nositelja skupina. To praktički znači da će reprezentacije Belgije i Kolumbije gotovo sigurno biti nositelji na Svjetskom prvenstvu, ako ovoga mjeseca izbore plasman na svjetsku smotru, kao što se očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno prvih sedam mjesta na FIFA-inoj rang-ljestvici zauzimaju Španjolska, Argentina, Njemačka, Italija, Kolumbija, Belgija i Urugvaj. Domaćin Brazil je na osmom mjestu, dok Hrvatska zauzima deseto mjesto, iza devete Nizozemske. Sljedeću rang-ljestvicu FIFA će objaviti 17. listopada. Krovna svjetska nogometna organizacija priopćila je kako će ostala tri mjesta u svakoj skupini biti određena "geografskim i sportskim kriterijima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara