Čornomorec u Parku mladeži, Matić: "Zadovoljni neriješenim, gledamo prema pobjedi"

Čornomorec u Parku mladeži, Matić: "Zadovoljni neriješenim, gledamo prema pobjedi"

Foto: RNK Split

SPLIT u četvrtak na svom stadionu u Parku mladeži igra peti europski susret ove sezone. U sklopu trećeg pretkola Europa lige Splitovci su u prvom susretu domaćini ukrajinskom Čornomorecu, susret počinje u 20 sati.

"Drago mi je što imamo još jednu priliku ugostiti europsku momčad u Parku mladeži. Radi se o do sada najkvalitetnijem protivniku koji će ovdje gostovati. Gledali smo prošlu njihovu utakmicu, u kojoj su pobijedili sa 4:0 i vidljivo je da se radi o dobroj momčadi, kvalitetnoj po svim linijama", rekao je trener Splita Ivan Matić o novom europskom protivniku.
 
Planovi i želje su sljedeći: "Očekujem da ćemo u četvrtak biti raspoloženi. Motiva ne nedostaje. Protiv ovog protivnika je kod kuće važno sačuvati čistu mrežu, neriješen ishod bi mene zadovoljio, a ako se otvori prostor naravno da bih volio pobijediti."
 
Svi su spremni, Dujmović opet u konkurenciji
 
Ono što je bitno, nema problema s igračkim kadrom: " Stanje u momčadi je dobro, momci sjajno podnose i utakmice i treninge, te imamo razloga biti zadovoljni."
 
"Dujmović se vraća u konkurenciju. Bit će promjena u početnoj jedanaestorici u odnosu na Istru, ali detalje ćemo ostaviti za kasnije", dodao je Matić, a susret je najavio i Denis Glavina, koji je dobar dio svoje karijere proveo baš u ukrajinskoj ligi.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ukrajinska liga je jača od naše. Puno se ulaže u nogomet, a sa strane se dovode jako dobri igrači. Černomorec nije momčad kakva su bili prošle sezone, puno igrača je otišlo, ostali su uglavnom domaći igrači. Mislim da im se možemo suprotstaviti", njegovo je mišljenje.
 
"Utakmica karijere za svakog od nas"
 
Pripremio je i usporedbu s posljednjim protivnikom Crvenih: "Igraju više po bokovima, dok kod Hapoela do izražaja dolazi kombinatorika. Brže idu prema naprijed, prema završnici, dok je Hapoel kružio okolo i tražio zadnji pas."
 
"Za svakog od nas ovo je utakmica karijere, spremni smo odigrati najbolje što možemo, fizički se dobro osjećamo", istaknuo je te otkrio gdje vidi priliku: "Prednost bi mogla biti to što je njihova obrana slabiji dio momčadi. To bi trebali naši napadači iskoristiti."
 
Inače, cijene ulaznica za susret Splita i Čornomoreca su 40 kuna za sve tribine, a u prodaji su u četvrtak od 10 do 13 i od 18 do 20.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara