HNS se sjetio da u hrvatskom nogometu postoje i klubovi: Romeo Jozak kreće na turneju po županijskim savezima

HNS se sjetio da u hrvatskom nogometu postoje i klubovi: Romeo Jozak kreće na turneju po županijskim savezima

Foto: HNS

NISMO sigurni je li je HNS uvidio da je vrag odnio šalu te da je, mazeći isključivo A reprezentaciju, kao svoju omiljenu igračku i zlatnu koku, shvatio da je u potpunosti izgubio doticaj s bazom hrvatskog nogometa, dakle klubovima i županijskim savezima ili je u pitanju samo jedan medijski spin i politički manevar, no nešto se ipak pokrenulo.
 
HNS je izvijestio da stručna radna skupina Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s tehničkim direktorom Romeom Jozakom od idućeg ponedjeljka kreće u obilazak svih županijskih nogometnih saveza s ciljem prikupljanja nužnih informacija koje će biti podloga stvaranju HNS-ove razvojne strategije.
 
Planirano je da u  narednih mjesec dana, tehnički direktor Romeo Jozak i njegovi najbliži suradnici obiđu sve županijske nogometne saveze gdje će okupiti ključne sudionike lokalnog nogometa - predsjednike i tajnike regionalnih središta te ŽNS-a, lokalne članove HNS-ove skupštine, županijske i instruktore središta te predstavnike lokalnih prvoligaša, drugoligaša i trećeligaša.
 
"Projekt pretpostavlja razgovor o stvarnom stanju u pojedinim županijama, a posebno o specifičnim izazovima s kojima se suočavaju lokalni klubovi. Predvidjeli smo dvadesetak osnovnih tema koje su podloga za dijalog, želimo čuti i sve druge eventualne poteškoće, ali i ideje i prijedloge koje ta široka nogometna baza nudi. Cilj je prikupiti što više informacija, analizirati sustave natjecanja, rad instruktora, demografsku sliku županije, problematiku klubova, proces licenciranja i tako dobiti dubinsku sliku stanja u svakoj županiji, samim time i cijeloj državi", poručuje dr. Romeo Jozak prije početka ovog za HNS ključnog projekta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Tek nakon ovakve detaljne analize, nakon čega ćemo imati cjeloviti pregled svega što se događa u našoj bazi, možemo dovršiti razvojnu strategiju hrvatskog nogometa koju ćemo predstaviti i Uefi. Osnovne stručno-razvojne postavke su već utemeljene, no postoji razlika u mogućnostima između Dinama ili Hajduka te nekog lokalnog županijskog kluba i tomu se moramo prilagoditi. Kada imamo potpunu sliku, možemo propisati daljnje korake i povući ispravne poteze za razvoj kakav svi želimo", kaže Jozak.
 
Ideja je kroz ovakvu dubinsku analizu dobiti kvalitetnu polazišnu točku, dodaje tehnički direktor HNS-a:
 
"U ovo želimo uključiti što više ljudi i dobiti što više informacija. Znamo da nam je prioritet elitni nogomet jer on nam daje mogućnost ulaganja u razvoj baze, ali s druge pak strane, upravo tim ulaganjem u bazu ponovno razvijamo vrhunski nogomet. Kako pomoći ženskom nogometu, što muči veterane i amatere, kako uključiti nacionalne manjine, što sve možemo učiniti na tom grassroots nivou - na sve to moramo dati odgovore, a da bismo to učinili, moramo prvo imati sve potrebne informacije. Zbog toga ovo smatram uistinu ključnim projektom Saveza i iz tog smo se razloga odlučili za ovako intenzivan tempo i dnevni red tema razgovora."
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara