Inter ne pušta Kovačića na SP!

Inter ne pušta Kovačića na SP!

Foto: hns-cff.hr

VISOKO izaslanstvo, koje je iz Zagreba došlo u Milano, kako bi Marca Brancu, tehničkog direktora Intera, nagovorilo da Matea Kovačića pusti na U-20 SP, vraća se u Zagreb neobavljenog posla.

Predsjednik stručne komisije HNS-a Romeo Jozak i izbornik U-20 selekcije Dinko Jeličić otišli su u Milano, kako bi Inter umolili da na SP, koje se igra od 21. lipnja do 13. srpnja, pusti hrvatskog dragulja.

Međutim, SP je naravno Fifino natjecanje, ali klubovi nisu dužni na njega puštati igrače mlađih uzrasta, kao što je to slučaj sa seniorima

Ali, kako je HNS dao visok prioritet tom SP-u, čini se sve kako bi Hrvatska u Tursku išla u najjačem mogućem sastavu, pa se u jednako takvom izaslanstvo otišlo u Lombardiju.

Jozaka i Jeličića u hotelu Rosa Grand primio je tehnički direktor Intera, Marco Branca. Usprkos primanju na najvišoj razini, kao i komplimentima na rad mlađih uzrasta u Hrvatskoj, Branca je vrlo jasno pokazao zadršku Intera prema puštanju Kovačića u Tursku.

Inter je uložio velik novac u Kovačića (15 milijuna eura, op.a.), a nakon slabih rezultata u posljednje vrijeme žele punom snagom pristupiti pripremama za iduću sezonu u kojoj Kovačića vide kao jednu od ključnih figura. Pripreme Intera počinju 12. srpnja (finale SP-a je dan kasnije), a u razdoblju tijekom SP-a imali su u planu s Kovačićem odraditi individualna testiranja i rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozak i Jeličić objasnili su važnost Matea Kovačića u kontekstu hrvatske reprezentacije, ne samo zbog igračke kvalitete već i ljudskih, liderskih osobina - čega su svjesni i u Interu.

Hrvatska delegacija ponudila je Branci da Interov kondicijski trener sudjeluje u radu hrvatskog stručnog stožera kako bi pratio Mateove aktivnosti pa da kroz maksimalnu koordinaciju između reprezentacije i Intera talijanski klub ima direktnu kontrolu nad svojim "draguljem".

Branca je prepoznao upornost HNS-a po ovom pitanju pa je obećao sastanak za desetak dana na još višem nivou, a najavio je i razgovor s Kovačićem koji će u toj priči imati važnu ulogu.

S Kovačićem su, dakako, razgovarali i Jozak i Jeličić kojima je Mateo izrazio veliku želju za igranjem za reprezentaciju. Kovačiću je predstavljen plan koji mu se svidio u kontekstu dovoljnog odmora i vremena za obitelj i opuštanje nakon završetka sezone.

Inter je jasno dao do znanja koliko im je Kovačić važan igrač u svim planovima, no i HNS je pokazao jasnu želju da upravo Kovačić bude prvo ime Hrvatske u Turskoj. Uspostavljen je dijalog, a kroz narednih desetak dana, uoči novog sastanka, HNS će dodatno argumentirani čelnicima Intera - i uz Kovačićevu pomoć - da mu dopuste igranje za reprezentaciju.

"Neće biti lagano, Inter je maksimalno zabrinut, ali uz dobru komunikaciju i koordinaciju s Interom i Mateov čvrst stav da želi igrati za Hrvatsku, vjerujem da uz dodatne razgovore postoje ozbiljne šanse da Inter dopusti Kovačiću igranje u Turskoj", rekao je po povratku iz Milana Romeo Jozak.

Hrvatska delegacija obavila je i razgovor s generalnim direktorom Atalante Pierpaolom Marinom oko Marka Livaje i tu je situacija puno izglednija po pitanju priključivanja Livaje sastavu U-20 reprezentacije - stručni stožeri će i po tom pitanju i dalje komunicirati i precizno se dogovoriti oko plana i programa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara