Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Favoriziranje LA Dodgersa nije opravdano

Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Favoriziranje LA Dodgersa nije opravdano

Foto: Getty Images

>>> Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

New York Metsi (9-8) za vikend su zaključili još jednu uspješnu seriju kada su savladali Washington Nationalse sa 2-1 u seriji. Posljednja je utakmica bila potpuna dominacija njihovih bacača i startera Dillona Geeja koji je stavljao nule na semafor, a svi oni na koncu Natsima nisu dopustili niti jedan run. LA Dogersi (8-10) baš i ne ostvaruju predsezonska očekivanja. Izgubili su pet od zadnjih šest utakmica i pali ispod 50 % učinkovitosti. Iako im je većina igrača zdrava i cijela je napadačka linija spremna, oni i dalje izgledaju jako loše u napadu i jedna su od najgorih napadačkih linija lige.

Domaća ekipa će danas na mound poslati svog prvog bacača iz rotacije Jonathana Niesea (2-1; 3,80 ERA). On je poznat po svojoj konstantnosti i vrlo kvalitetnom bacanju u gotovo svakoj utakmici. U zadnjem startu je bio poprilično dobar kod Colorada gdje većina bacača ima velikih problema. On je u tom startu odradio šest inninga,dopustio tri runa, devet hitova i prošetao tek jednog udarača.

„Pokušavao sam biti što direktniji sa svojimfastballom, pogađati lokaciju i  uspješno izbacivati udarače van. Mislim da sam u tome uspijevao, no bilo je jako teško, Colorado je jako teško mjesto za bacače“, rekao je Niese nakon starta.

Niese se ne bi trebao bojati za run support jer napad Metsa je do sada postigao 99 runova u 17 utakmica, čime su prvi u NL istoku i treći u ukupnom poretku Nacionalne lige. Niese protiv LA Dodgersa posjeduje 1-0 omjer uz 4,12 ERA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
LA Dodgersi će na mound poslati svog bacačkog asa Claytona Kershawa (2-2; 1,88 ERA) koji je u svom zadnjem startu pretrpio svoj drugi poraz u nizu. Ne baš slično njemu, dopustio je tri homera samo u toj utakmici.

„Nisam imao kontrolu onakvu kakvu sam htio i nisam mogao učinkovito bacati svoje breaking pitcheve. Ne znam što se dogodilo, jednostavno sam zaostajao za udaračima“, rekao je razočarani Kershaw nakon utakmice.

On je protiv Metsa u karijeri savršen s 5-0 omjerom i briljantnim 1,37 ERA-om. Uglavnom je uspijevao ukrotiti najbolje udarače Metsa, pa je tako Davidu Wrightu dopuštao tek .167 udarački prosjek.

Prognoza:  

NY Mets – LA Dodgers, tip NY Mets +1,5

Favoriziranje Dodgersa u ovom slučaju je iz razloga što na moundu imaju svog najboljeg bacača, drugog razloga nema. Metsi su za sada bolja ekipa od Dodgersa, najefektivniji su u ligi po ostvarenim runovima (6,01) i kod kuće imaju jako dobar 6-3 omjer. Napomenuo bih još nešto ovdje, a to je podcjenjivanje startera Metsa Jonathana Niesea, što zbilja nema prevelikog smisla. On je prema mnogim stručnjacima prošle sezone bio jedan od najkonstantnijih bacača lige, kod njega se rijetko moglo vidjeti da dopustio više od pet runova ili nešto tako slično. Cijelo vrijeme je fokusiran, a takav je i ove sezone sa maksimalno četiri dozvoljena runa, no to je bilo po kiši i užašno hladnom vremenu i takav start se ne može uzeti zdravo za gotovo. Prošle sezone je na Citi Fieldu ostvario 6-5 omjer uz 3,74 ERA. Kershaw je odličan bacač, no upao je u malu krizu, a uz sve to njegova ekipa ne radi runove. Dodgersi su predzadnji u ligi po broju ostvarenih runova, iza njih je samo očajna ekipa Miami Marlinsa. Kershaw je u zadnjem startu dopustio tri homera, a u startu prije toga je dopustio samo tri runa Arizoni, no njegova ekipa nije ostvarila niti jedan te je i tu utakmicu izgubio. Metsi su za sada pokazali više i prema tome oni ne bi smjeli imati problema sa pokrivanjem ovog hendikepa, također mi i pobjeda Metsa izgleda kao solidna opcija, no naravno uz manji ulog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara