Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Odlični Latos će limitirati napad Cubsa

Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Odlični Latos će limitirati napad Cubsa

Foto: Guliver Image/Getty Images

Baseball, MLB, Cincinnati - Chicago Cubs

>>> Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Chicago Cubsi (6-13) su konačno prekinuli niz gostujućih poraza i sinoć sretno i spretno svladali Cincinnati sa 4:2 u desetom inningu. Pobjeda je mogla biti bez drame, no bullpen Cubsa je ponovno zakazao kada su pri vodstvu od 2:1 u zadnjem inningu dopustili run Redsima za izjednačenje utakmice. Heroj Cubsa je bio Darvin Barney koji je opalio home run u desetom inningu i doveo ekipu iz Chicaga u vodstvo. Ekipe će danas odigrati finalnu utakmicu u seriji koja će naravno odlučiti pobjednika serije.

"Mi smo očajnički trebali tu pobjedu", rekao je Barney nakon utakmice.

Na mound će za Redse stati Mat Latos (0-0; 2,73 ERA) koji je do sada odlično izgledao i nada se da može nastaviti u tom ritmu. U zadnja četiri starta protiv Cubsa, Latos je bio odličan sa 2-1 omjerom i 1,95 ERA. U petak kada je bacao zadnju svoju utakmicu je briljirao i odbacao svoj najbolji start u sezoni. U toj utakmici je protiv Miamija odbacao sedam dominantnih izmjena i dopustio svega jedan run te upisao deset strikeouta, no u očajan run support Redsi su na koncu izgubili kada im je Ruggiano opalio home run u zadnjem inningu.

"To je bio frustrirajući poraz. Ja sam napravio najbolje što sam mogao, dao sam nam šansu da pobijedimo. To je jednostavno jedan od onih dana", rekao je vidno razočarani Latos nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bullpen Redsa je Latosa koštao dosta pobjeda i oni su mu upropastili čak dvije utakmice do sada. Jednostavno ga je sreća zaobišla, jer on je u svim startevima bio jako dobar, no okolnosti mu nisu dozvolile da ostvari pobjedu. 

Jeff Samardzija (1-3; 3,38 ERA) će bacati za Cubse. On je upisao tri poraza u nizu i nakon pobjede na otvorenju sezone više nije dosegao niti jednu. U zadnjoj utakmici je dopustio četiri runa u prvom inningu kod Milwaukeeja, a taj susret su Cubsi izgubili sa 5:4.
-Moraš rano ući u borbu sa njim, rano ga probati oštetiti za nekoliko runova. Vidjeli ste večeras da kada se smiri i fokusira da mu onda ne možeš ništa - rekao je Ryan Braun, najbolji udarač Brewersa.

Kroz dva starta protiv Redsa Samardzija je imao i dva različita iskustva. Zadnji njegov start protiv njih je bio odličan kada je dopustio samo jedan run kroz gotovo osam izmjena, a start prije toga je dopustio četiri runa kroz pet inninga. Chris Hesey u karijeri ima tri hita od sedam pokušaja protiv Samardzije, dok ponajbolji udarač Redsa Joey Votto ima tek jedan hit protiv njega.

Prognoza:

Broj runnova gosta (sa prod.) 3,5 tip: manje

Mat Latos (0-0; 2,73 ERA) je odlično krenuo u sezonu i nema razloga da se tako ne nastavi i danas s obzirom da je pred njim jedan tek 25. napad lige koji u gostima ima samo tri pobjede. U zadnja četiri starta protiv Cubsa, Latos je bio odličan sa 2-1 omjerom i 1,95 ERA. U petak kada je bacao zadnju svoju utakmicu je briljirao i odbacao svoj najbolji start u sezoni. U toj utakmici je protiv Miamija odbacao sedam dominantnih izmjena i dopustio svega jedan run te upisao deset strikeouta. On je prošle sezone na domaćem terenu bio iznimno dominantan sa 8-3 omjerom, te je protivnike limitirao na svega .229 udarački prosjek.

Cubsi ponovno imaju lošu sezonu i to je će biti čini se njihova budućnost u narednim godinama dok ne naprave pravu respektabilnu ekipu. Ove sezone protiv desnorukih bacača imaju samo .236 udarački prosjek, OBP im je na očajnih .290, a u prosjeku imaju gotovo devet strikeouta po utakmici. Latos je prema svemu sudeći prevelik zalogaj za njih i teško je vjerovati da oni ovu granicu mogu prebaciti. Očekujem Latosa na barem sedam inninga, a za osmi i deveti će se pobrinuti Broxton i Chapman koji su poprilično konstantni ove sezone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara