Kovačević objasnio: Prijenosa Hajduka iz Irske nema jer HTV nema 300 tisuća kuna

Kovačević objasnio: Prijenosa Hajduka iz Irske nema jer HTV nema 300 tisuća kuna

Screenshot: htv

POSLANICOM rukovoditelja sportskog odjela nacionalne televizije započeo je dio središnjeg Dnevnika posvećen sportu.

"Zbog niza podmetanja i zlonamjernih insinuacija u vezi izostanka televizijskog prijenosa prve utakmice 2. pretkola Europa Lige između irskog Dundalka i Hajduka, pokušat ću kao rukovoditelj sporta na HTV-u objasniti o čemu se radi", krenuo je Bruno Kovačević nakon što ga je najavio mladi spiker.

"Ako Dinamo ispadne u sljedećem pretkolu Lige prvaka, pridružit će se ostalim našim klubovima u tom natjecanju, što znači kako se može dogoditi da naši klubovi igraju 22 utakmice EL, za što HTV nema sredstava, pa smo odlučili pratiti 50 posto susreta, odnosno njih pola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Morali smo ih odabrati prema atraktivnosti i značaju, pa su na prvom mjestu utakmice pretkola Lige prvaka, kao i one završnih pretkola EL. Prenosit ćemo domaće utakmice Hajduka i Rijeke u 2. pretkolu, a jedna jedina europska utakmica Hajduka koju nećemo raditi gostovanje je kod Dundalka.

Irska televizija ne radi prijenos jer joj nije zanimljiv, tako da ga nemamo od koga preuzeti, a kada bi HTV u Irskoj iznajmio reportžna kola i prava prijenosa, to bi nas koštalo oko 300 tisuća kuna.

Slijedom toga, morali bi prenositi i drugu europsku utakmicu koju inače ne radimo, gostovanje Rijeke kod Ferencvarosa. Izravni prijenosi susreta Dundalk - Hajduk i Ferencvaros - Rijeka, koštali bi nas koliko i pet velikih natjecanja, bez kojih bi u tom slučaju naši gledatelji ostali, jer nam je ograničeni budžet unaprijed zadan.

A to su: Europsko prvenstvo u vaterpolu iz Budimpešte, Europsko prvenstvo u atletici iz Züricha, Europsko prvenstvo u plivanju iz Berlina, Teniski turnir u Umagu i Memorijal Borisa Hanžekovića, a bez toga svega ne isplati nam se ostajati zbog dvije nogometne europske utakmice pretkola."

Kovačević je na kraju poručio kako je HTV i bez prijenosa gostujućih utakmica Rijeke i Hajduka u 2. pretkolu, među prve četiri europske javne televizije po broju sportskih prijenosa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara