Nema više muktarenja: Poljud dobio moderni video nadzor i brojače

Nema više muktarenja: Poljud dobio moderni video nadzor i brojače

Foto: Screenshot; Youtube

U BIJELOM salonu na Poljudu danas je predstavljen novi sigurnosni sustav na splitskom stadionu, koji bi trebao ući u upotrebu već u nedjelju, kada će Splićani u prvom kolu hrvatske nogometne lige ugostiti Istru. Cjelokupan zahvat stajao je dva milijuna kuna.
    
Od sada će se na ulazu na poljudske tribine ulaznice morati provući kroz aparat koji će čitati bar-kod, slijedom čega će se muktaši naći u velikim problemima. Čelnici Hajduka uvjereni su kako će na ovaj način povećati prihode od karata za čak 30 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako će na ovaj način protočnost ulaska na tribine biti između 500 i 600 gledatelja na sat, svi oni koji se u posljednji čas odluče za dolazak mogli bi propustiti i cijelo poluvrijeme. U prijevodu, na stadion će se morati dolaziti dosta ranije.
    
Dodajmo za kraj kako su na Poljudu instalirane čak 84 kamere, koje pokrivaju praktički cijeli stadion. Od svih ulaza, gdje su iste fiksirane i mogu fokusirati do najsitnije detalja, do onih uperenih prema tribinama koje bi trebale otkriti eventualne izgrednike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara