Nova britanska avantura fašista i ljubitelja Mussolinija: Di Canio preuzeo Sunderland!

Nova britanska avantura fašista i ljubitelja Mussolinija: Di Canio preuzeo Sunderland!

Foto: AFP

KONTROVERZNI Talijan Paolo Di Canio novi je menadžer Sunderlanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vodstvo Sunderlanda donijelo je takvu odluku nakon što je Martin O'Neill dobio otkaz, a kao glavni razlog navodi se osam utakmica bez pobjede. Di Canio ima vrlo težak zadatak - spasiti svoju novu momčad od ispadanja u niži rang natjecanja. Sunderland je trenutačno jedan bod iznad zone ispadanja.Naravno, navijači Sunderlanda oštro su protestirali protiv novog trenera Di Canija, koji je otvoreno priznao ljubav prema fašizmu, a u svojoj biografiji hvalio je ideje Benita Mussolinija. Također, Di Canio na ruci ima istetoviranu riječ "Dux", što u prijevodu znači "Duce".

"Sramite se!"

"Sunderland postaje fašistički klub! Rasist, antisemit, anti gay, što radite? Sramite se! Zašto si ne dovedete nekoga iz BNP-a (Britanske nacionalne stranke poznate po podupiranju fašizma), fašisti su dobri organizatori. Mogli bismo organizirati koncentracijske kampove...", napisao je jedan ogorčeni navijač.

Di Canio je u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri vodio Swindon od 2011. godine, a s klubom je ušao iz četvrte u treću ligu (League One).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara