Operacija Kranjčarevi: Niko "želi u Beču završiti karijeru", navijači zaboravili Cicu

Operacija Kranjčarevi: Niko "želi u Beču završiti karijeru", navijači zaboravili Cicu

Foto: Getty Images, Heute

PRIJE nekoliko dana austrijski Heute objavio je zgodnu priču: Rapid na ljeto kreće u operaciju Kranjčar. U paketu žele dovesti oca i sina, Cicu koji je u Rapidu ostavio dubok trag i Niku za kojeg bi voljeli da napravi isto.

Austrijance zabavlja izjava sportskog direktora Rapida Helmuta Schultea koji je aktualnom treneru Zoranu Barišiću dao dugoročni status. Problem je u tome što nitko u to ne vjeruj, kao što mnogi u Austriji ne vjeruju ni Hauteu. Ali, kako što rekosmo, zgodno zvuči. 

Na ljeto, tvrde austrijski kolege, Rapid želi dinastiju Kranjčar. Cico će biti lakši zalogaj, jer osim što je slab na Rapid kao i sva domaća mjesta, istječe mu i ugovor s iranskim Sepahanom. Niko je s kijevskim Dinamom vezan do 2016. godine i bit će teži dio plana.

"Nije sretan u Ukrajini, a već je rekao da želi karijeru završiti u Rapidu", nadaju se u klubu gdje su karijere gradili Vlatko Marković i Otto Barić, također pripadnik bečke škole, i danas omiljen i dobro poznat u bečkim biljarskim krugovima.

Navijači uvjerljivo žele Didija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko je uz Beč vezan prve godine života, jer Cico za Rapid zabija od 83'. do 90'. Devet titula i 106 pogodaka u 201 utakmici, to je skor legende koji bi navijači trebali malo bolje pamtiti. Kranjčaru, naime, ankete poput one na Kroneu, daju manje šanse nego Barišiću, a već smo rekli kako on stoji. U brojkama, šanse za opstanak na klupi daje mu osam posto navijača.

Navijači na klupi žele vidjeti Didija Kuechbauera, još jednog Rapidovog učenika koji je u klubu bio od '92. do '97. Mladi trener uveo je Admiru u prvu ligu, ali njegovim venama teče zeleno-bijela krv, tvrde kolege iz Austrije.

Bolje od Cice Kranjčara stoji i Hans Krankl, iako je 60-godišnji Goleador već u mirovini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara