Rebranding Lokomotive: Osjećamo se kao da igramo Ligu prvaka!

Rebranding Lokomotive: Osjećamo se kao da igramo Ligu prvaka!

Foto: Cropix / Vlado Kos

AKO STE se kojim slučajem jutros našli na Kajzerici, zasigurno vas je iznenadio šušur neoubičajen za mirni kvart Novog Zagreba. Kamere, automobili, rastrčana djeca s plavim zastavicama... Ne, ne radi se o međunarodnoj utrci konja na Hipodromu. Lokomotiva sutra igra povijesnu utakmicu i za razliku od moćnijeg, ali ne i starijeg "brata" želi stogodišnjicu kluba proslaviti na dostojanstven način; plasmanom u finale Kupa.

1500 vaučera za ulaznice za uzvratnu utakmicu s Cibalijom klub je podijelio djeci u školama. Na press konferenciju PR služba uspjela je dovesti 30-ak novinara. Nimalo lagan zadatak i za najbolje stručnjak odnosa s javnošću. Popuniti Maksimir i to kad igra Lokomotiva? Do jučer smo mislili da je riječ o šali, danas više nismo sigurni. U klubu rade sve da se odmaknu od Dinama, barem kada je u pitanju brending (ako su već financije zamršene) . Nema više skidanja Dinamovih panoa nakon presice i postavljanja Lokmotivinih, nit hvatanja novinara da "na prepad" napišu i tu najavu.

Tomislav Ivković danas uživa u pet Lokomotivinih minuta slave.

"Oni koji pričaju o sucima najveći su krivci za kamen smutnje u nogometu. Ja sam vjerojatno jedini koji nikada ne spominje suđenje"

Ne zanima ga što će o "kartelu" reći Uefa ni ministarstvo sporta. Lokomotiva igra najbolju sezonu još od 1952. godine kada je bila treća u prvenstvu "juge" iza Hajduka i Zvezde, a Ivković kaže da tajna uspjeha nisu suci ni Mamić, već kvalitetan rad s kvalitetnim igračima i vrhunski odrađen posao struke.

"Ja sam možda jedini trener koji nikada nije pričao o sucima. Svi oni koji pričaju o sucima i neregularnim uvjetima su najveći krivci za kamen smutnje. Nama je svejedno hoće li nam Splićanin suditi usred Splita. Imamo potpuno povjerenje u sudačku organizaciju i suce kao ljude i karaktere", kaže nam Ivković kojeg je euforija oko kluba vratila u neke davne dane, dok je još stajao među vratnicama i gradio uistinu zavidnu karijeru.

"Prije godinu dana ovo je bilo napušteno mjesto, poput Bundeka. Danas se u klubu događaju lijepe stvari. Stvorili smo uvjete za naše igrače, sretni smo i ponosni. Radujem se ovoj atmosferi, osjećam se kao da igramo Ligu prvaka"

Igraju "tek" uzvrat polufinala (19 sati, Maksimir) u kojem imaju "51 posto šansi za prolaz", prema ocjeni trenera. Cibalia stiže nakon 1:1 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogli smo pobijediti u prvoj utakmici, imali smo dominaciju. No, igrom sam zadovoljniji nego rezultatom iz te utakmice. Sada nas čeka utakmica u kojoj pamet mora biti ispred srca. Rekao sam je da susret s Belupom utakmica godine, a ovo mora biti utakmica sreće i zadovoljstva"

"Kandidati za ispadanje iz lige su druga najefikasnija momčad u njoj"

Kapetan Leonard Mesarić kaže da se sreća u svlačionici već osjeća.

"Ekipa je spremna. Posebno ozračje osjeti se na svakom treningu"

"Ma jedva čekamo da utakmica krene", dodao je mladi veznjak Domagoj Antolić prije nego je vrlo spretno odgovorio na pitanje o povratku u Dinamo.

"Sve misli okrenute su trofeju. Ne razmišljam o Dinamu, ali naravno da bi bilo lijepo oprostiti se s trofejom"

Kako se igrači Lokomotive nose s pritiskom važne, za neke i najvažnije utakmice u karijeri?

"Najmlađa smo momčad HNL-a, no ovi su igrači odgajani da se bore za trofeje. Naši klinci guraju daleko, iako je seniorska konkurencija uvijek nešto veće, jače. Nitko nas na početku nije shvaćao ozbiljno, već kao glavne kandidate za ispadanje iz lige. Danas smo druga momčad po efikasnosti. Od 47 pogodaka kramarić je zabio 15, dakle, raznovrsni smo. To govori o kvaliteti ove momčadi. Pritisak? Moji igrači znaju da su za svaki uspjeh zaslužni oni, a da sam ja krivac za neuspjeh. Pritiska nema"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara