Senzacionalna ponuda: Ruski oligarh plaća 18 milijuna eura za borbu Klička i Povetkina!

Senzacionalna ponuda: Ruski oligarh plaća 18 milijuna eura za borbu Klička i Povetkina!

Foto: AFP

SENZACIONALNA vijest potresla je svijet boksa. Vladimir Kličko dobio je ponudu za borbu protiv Alexandera Povetkina 31. kolovoza u Moskvi u borbi vrijednoj 18 milijuna eura!

Ukoliko dođe do dogovora, bit će to najskuplja borba u povijesti, nadmašit će i legendarni "rumble in the jungle" iz 1974. kada su Muhammad Ali i George Foreman dobili po 5 milijuna dolara jamstava.

37-godišnji Kličko za borbu s četiri godine mlađim izazivačem dobiti 13,5 milijuna eura, dok će Povetkin dobiti 4,5 milijuna, piše Bild. Bio bi to i dvoboj olimpijskih pobjednika, Ukrajinac je zlato uzeo u Atlanti 1996., a Povetkin u Ateni 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori iz ruske federacije tvrde kako je financijer spektakla ruski oligarh Andreja Rabinski, potpredsjednik ruske boksačke federacije.

U Kličkovom taboru zavladao je šok. Njegov menadžer Bernd Boente poručio je za ESPN kako su spremni razgovarati i brzo se dogovoriti, naravno, "ukoliko se ne radi o jednim od onih lažnih Don King ponuda".

Vladimir je o svemu rekao: "Bilo je čudno dobiti ovakvu ponudu, uzeo sam ju u obzir, ali koncentriran sam na dvoboj s Francescom Pianetom 4. svibnja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara