Bernie Ecclestone na čelu marketinškog odbora MIR-a 2009.

"UKOLIKO Rijeka sutra dobije organizaciju Mediteranskih igara 2009. počasni predsjednik našeg odbora za marketing bit će jedan od najutjecajnijih ljudi iz svijeta sportskog bussinesa i vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone", rekao je danas u Almeriji na posljednjoj konferenciji za novinare, uoči izbora grada domaćina XVI. mediteranskih igara gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša rekao je da će na sutrašnjoj Skupštini Međunarodnog odbora mediteranskih zemalja (MOMI) Rijeka predstaviti svoju kandidaturu poslije talijanske Pescare, a prije grčkog Patrasa te potvdio da će promotori naše kndidature biti Davor Šuker i Miloš Milošević. Na žalost zbog obveza u Almeriju nije moga doći Goran Ivanišević, ali bi se umjesto njega mogao u zadnji čas pojaviti jedan poznati španjolski tenisač. Premda to nitko iz službene delegacije Rijeke ne želi službeno potvrditi, riječ je o višestrukom pobjedniku turnira u Umagu Carlosu Moyi.

U promidžbu kandidature Rijeke od prvog dana aktivno je uključen zagrebački imam Mevludin Arslani, koji je danas u Almeriji razgovarao s izaslanstvom Tunisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Tunis je zapravo jedina arapska zemlja, koju nisam posjetio sa službenim izaslanstvom Rijeke. Oni su mi danas rekli da neće zaboraviti odustajanje Rijeke u Bariju od kandidature u njihovu korist. Pitanje je časti i poštenja da se za to odužimo.

Premda u tajnom glasovanju uvijek može biti iznenađenja ja sam siguran da Rijeka može računati i na glasove Sirije, Egipta, Maroka, Alžira i Libanona", istaknuo je Arslani.

U pobjedu Rijeke ujeren je i dugogodišnji čelni čovijek Tehničke Komisije MOMI-a Artur Takač, koji smatra da bi izbor Rijeke bio najbolji za očuvanje jednistva MOMI-a, a njegovo mišljenje dijeli i komentator lokalnog lista "La Voz de Almeria" koji je predstavljajući sva tri grada najviše prostora dao Rijeci proglašavajući je najvećim favoritom. List navodi da grad domaćin nece biti izabran u prvog krugu glasovanja, te prognozira pobjedu Rijeke nad Patrasom u drugom krugu glasovanja.

Domaćin Mediteranskih igara 2009. znat će se sutra, 18. listopada oko 15 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara