Bez raspleta u Kranjskoj gori - Matt pobjednik, Ivica i Grange diskvalificirani: Ljut sam!

Foto: Delo - Cropix

IVICA KOSTELIĆ diskvalificiran je u drugoj vožnji slaloma u Kranjskoj gori. Nije ovo bio vikend kakvog je Ivica zamišljao, tako da cilj ostaje na istom odstojanju. Srećom po Ivicu pa borba za mali kristalni globus u slalomu nije riješena, jer je njegov glavni konkurent Francuz Julien Baptiste Grange također diskvalificiran.

Drama oko toga tko će biti slalomski pobjednik tako se seli na posljednju utrku, u švicarski Lenzerheide. No, tamo će teoretsku šansu za slavlje imati još i Šveđanin Andre Myhrer koji je u Kranjskoj Gori osvojio četvrto mjesto. Stanje na slalomskoj ljestvici je sada sljedeće: Kostelić 478, Grange 442, Myhrer 383...

Pobjednik utrke u Kranjskoj Gori, gdje se često padalo i u prvoj i u drugoj vožnji, je Austrijanac Mario Matt. Došao je tako do ukupno 14. pobjede u Svjetskom kupu u karijeri, s tim da ih trinaest "otpada" na slalom. Iza njega su drugo mjesto zajedno podijelili 21-godišnji Amerikanac Nolan Kasper i 23-godišnji Šveđanin Axel Bäck, koji je vodio nakon prve vožnje. Obojica su prvi put izborili podij.

"Zadovoljan sam sa oba dvije vožnje,no čudno je da u drugoj vožnji nisam primijetio da sam haklao i zakačio vrata što sam vidio tek kada sam došao u cilj na usporenoj snimci a zbog toga sam još više ljut. Ovo je bila prilika da se riješi veliki dio borbe za Mali globus u slalomu ali sada je sve ostalo otvoreno za finale u Lenzerheideu. Šteta za ovaj vikend,no mislim da sam osvojio Veliki Globus, jer je vrlo teško očekivati da jedan od konkurenata pobijedi 6 puta za redom a ja ne osvojim niti jedan bod. Put u Kvitjfell će biti nastavak borbe za drugi Mali globus u superveleslalomu, pa se nadam da će tamo biti bolje, unatoč umoru koji je dosta veliki pri kraju sezone", rekao je Kostelić.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa prednost Ivice Kostelića je ostala identična, ogromna u odnosu na Cuchea (582 boda) i Svindala (585).

 SK, slalom u Kranjskoj Gori:

1. Mario Matt (Aut) 1:49.14

2. Nolan Kasper (SAD) +0.09

2. Axel Bäck (Šve) +0.09

4. Andre Myhrer (Šve) +0.35

5. Manfred Mölgg (Ita) +0.79

...

 Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1307

2. Didier Cuche (Švi) 725

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Aksel Lund Svindal (Nor) 722

4. Silvan Zurbriggen (Švi) 703

5. Carlo Janka (Švi) 674

...

62. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 110

...

139. Tin Široki (Hrv) 8

...

143. Dalibor Šamšal (Hrv) 7

...

 

Redoslijed u slalomu:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 478

2. Jean Baptiste-Grange (Fra) 442

3. Andre Myhrer (Šve) 383

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara