"Bilić ostaje": Iza Markovićeve podrške stoji ime Zdravka Mamića

"Bilić ostaje": Iza Markovićeve podrške stoji ime Zdravka Mamića

Tekst: Dea Redžić
Foto: Index

U LUSKUZNOJ bazi hrvatske delegacije u Kazahstanu Vlatko Marković proveo je poslijepodne. Slaven Bilić igrače je poveo na trening, s predsjednikom još nije dublje ulazio u razgovor. Niti jučer se Presidente nije pridružio igračima i stožeru u šetnji gradom, navodno ih je ispratio riječima "Samo se nemojte izgubiti".

No, iako će gledanje SP-a na TV-u, bez hrvatskog prisustva u Africi, Markovića skupo koštati, on se ne želi odreći Slavena BIlića. Ne sjećamo se da je ovako agitirao primjerice za Cicu Kranjčara, koji bi preživio "samo da se, eto, posuo pepelom". Marković je itekako podložan pritiscima, pokazao je to uostalom i kod odabira Kranjčara, dok je njegov kandidat bio Srećko Katanec. Bilić je također došao jakim zaleđem i simpatijama javnosti, jer Markoviću je tada povoljniji bio Branko Ivanković.

Marković zna što pritisci donose

Upravo zato, Marković razumije što mu pritisci iz nekih drugih sfera oko HNS-a mogu donijeti. Marković ne želi otići. Prošla je ligaška sezona bila burna u Rusanovoj, gdje u nogometnoj vladi Marković ima itekako vjeran kvorum. No, kada je Mamić na sjednici tog raritetnog, vazda jednoglasnog izvršnog odbora izletio iz dvorane, uz prijetnju da će Dinamo napustiti ligu, presidente je brže-bolje založio glavu glavnog tajnika Zorislava Srebrića, i najavio da će ga instalirati na mjesto direktora reprezentacija, kako bi smirio situaciju.

Marković ne strahuje od raznoraznih Štimaca - njegova je strepnja Zdravko Mamić, čovjek kojeg će se pitati oko imena novog/starog izbornika. Mamić je sklon Biliću, ali nije isključeno da po tko zna koji put neće proglasiti pakt s Igorom Štimcom. Pogotovo jer bi se u tom slučaju podržao Branko Grgić, tajnik Ministarstva turizma i član Izvršnog odbora HNS-a, za čijeg bi pomoćnika došao Damir Vrbanović, vrijedni Mamićev čovjek. Zato je Mamić bitna Markovićeva misija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom tonu, iz dalekog Kazahstana, gdje je HNS na trodnevni put iskrcao 200 tisuća eura, predsjednik je započeo svoju kampanju.

"Bilić sasvim sigurno neće dati ostavku u ponedjeljak. Nismo neozbiljni i stvari ne radimo na taj način. Dogovorili smo se da ćemo razgovarati za deset dana. Bilić mi je rekao da nema potrebe da sada razgovaramo. Rekao je "Predsjedniče, mi smo se uvijek sve dogovorili u pet minuta."

"Baš me briga za Igora Štimca", poentirao je...

"Bilić ostaje izbornik još dvije godine, To bi mogli dogovoriti već ovdje u Astani!

Put u Kazahstan mogao bi se pokazati kao izrazito zanimljivo gostovanje. Bilić tvrdi da igrači "nikad nisu bili više kao jedno, tragična situacija ih je spojila", A i izborniku se nekako ostaje...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara