Ćiro opet "raspalio" po Dinamu

Ćiro opet "raspalio" po Dinamu

DO NAJVEĆEG hrvatskog nogometnog derbija mora proći još puna dva mjeseca, ali čelnici Dinama i Hajduka "peru" jedni po drugima kao da je utakmica sutra.

Ćiro je jučer u svom osebujnom stiluopet zabavljao novinare pričama o Dinamu, a među zanimljivijima je svakako ona o Kužeovoj kockarskoj prošlosti te o budućem voznom parku maksimirske Uprave.

"Shvaćam u kakvoj je situaciji Kuže, nije lako doći pred igrače i držati disciplinu kada mangupi u stroju misle "ovaj mi može govoriti samo o kockarnici". To je grozan osjećaj. A sve radi jedne budalaštine u životu." - kaže Ćiro.

Trener Hajduka još se jednom osvrnuo na nedavno podmetanje požara pod automobil sina Dinamovog trenera, koji je popratio posprdnim komentarom upućenim Dinamovim čelnicima.

"U Maksimiru više neće brinuti za prijevozna sredstva. Svi će se voziti biciklom, jer tako se najbolje vidi jesu li stavili pakleni stroj." - pojasnio je Ćiro novinarima koji prate Hajdukove pripreme u Bad Kleinkircheimu.

Zanimljivo da na prekjučerašnju Ćirinu izjavu kako će "u Maksimiru uskoro svi nositi pancirke", Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić nije reagirao u svom stilu, već je prilično staloženo objasnio kako ga ne zanimaju niti Hajduk niti polemike s kumom Ćirom.

Ipak, kako Ćiro ne bi imao zadnju riječ, Mamić je kratko rekao: "I više je nego očito da Ćiro reagira ovako jer se nasmrt prestrašio Dinama", prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče samih nastupa, Blaževićevu momčad sutra očekuje utakmica protiv Maribora koji je u nedjelju pobijedio Crvenu Zvezdu sa 2:1. Međutim, Ćiro najavljuje potop Mariborčana, a govoreći o sutrašnjoj utakmici najavljuje tri gola - naravno, u mreži domaćina.

Trener "Bilih" otkriva kako se priprema za dvije važne utakmice. Prva je protiv Rijeke 15. srpnja kada će Hajduk tražiti krunu Superkupa, a druga, daleko važnija, je protiv Debrecena kada "Bili" rade prvi korak prema europskoj sceni.

Medijima i javnosti uvijek zanimljiv Blažević otkriva kako planira otputovati u špijunsku misiju u Sopron gdje će Debrecen 16. srpnja igrati utakmicu mađarskog Superkupa protiv Soprona. Osim Superkupa, Ćiro očekuje izvješće s utakmice koja se 13. srpnja igra između Intera i mađarskog prvaka, a u cijeloj je priči zanimljivo i kako Ćiro namjerava putovati u Mađarsku.

"Poći ću avionom naše Vlade. Dat će Sanader za hrvatskog prvaka. Pa ne idem gledati Aidu u Mađarsku, odlazim u važnu špijunsku misiju. I hoću da me naš veleposlanik čeka na aerodromu. Ja sam trener Hajduka, želim poštovanje kada dolazim u stranu zemlju." - rekao je Ćiro novinarima.

Je li Ćirin zahtjev za Vladinim Challengerom proizašao iz činjenice da je Zdravko Mamić u Crans Montanu doputovao zrakoplovom (dok je on u Austriju doputovao automobilom), ili Ćiro stvarno vjeruje da je, zahvaljujući Hajdukovoj tituli prvaka, "velika njuška", nije sasvim jasno. Jedno je sigurno, "trener svih trenera" se po prelasku u Hajduk toliko razbacuje apsurdnim i bombastičnim izjavama, što je previše čak i za njega.

I to ne samo za njega, takvi ispadi ne dolikuju ni pravim velikim njuškama europskog nogometa poput Mourinha ili Beniteza. Kažemo to jer pas koji puno laje - ne grize. Ovu je "staru narodnu" najbolje demonstrirao Dinamo prošle sezone.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara