Dado Pršo i Rangersi - ljubav na prvi pogled

Dado Pršo i Rangersi - ljubav na prvi pogled

ŠKOTSKI mediji već danima pišu tekstove o najnovijoj napadačkoj akviziciji Glasgow Rangersa - hrvatskom reprezentativcu Dadi Prši, pri čemu se posebno ističe Dadina fascinacija novim klubom, koja je od strane Rangersa itekako uzvraćena.

"Život je trenutno odličan." - izjavio je Pršo za list The Scotsman, pa dodao: "Želim osvojiti Ligu prvaka s Monacom, želim postići velik rezultat za moju zemlju u Portugalu, a želim i osvajati velike trofeje s Rangersima."

U zadnjih je tjedan dana nekoliko škotskih medija objavilo velike intervjue s Dadom, analize i članke o njegovoj karijeri, a posebno se ističe Pršina jednostavnost, otvorenost i činjenica da su ga Rangersi i stadion Ibrox oduševili u tolikoj mjeri da je pristao zaigrati za Rangerse a da s menadžerom kluba uopće nije razgovarao o financijskim detaljima.

Usprkos brojnim ponudama iz velikih europskih klubova, Prši je trebalo manje od sat vremena provedenih s menadžerom i predsjednikom Rangersa kako bi donio svoju konačnu odluku.

"Uopće nismo razgovarali o novcu. To je bila sportska odluka, a ne financijska." - otkrio je Pršo škotskim novinarima, pa pojasnio: "Susreo sam se s menadžerom i predsjednikom kluba i razgovarali smo nekih 45 minuta. Impresionirali su me svojim stavom, ali i planovima za budućnost. Dao sam im svoju riječ i to je bilo to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotski novinari Pršinu karijeru opisuju kao "dugu i tešku borbu za priznanje", pa napominju kako je zaigrao kao profesionalni nogometaš tek u 22. godini u Francuskoj, nakon što su ga svi hrvatski klubovi odbili.

Dugo vremena Dado je u Monacu bio u sjeni nekih od najvećih napadača na svijetu, Thierrya Henrya i Davida Trezegueta, ali prema svemu sudeći, napokon je došlo njegovih pet minuta.

Novi napadač Glasgow Rangers odbacio je optužbe menadžera Boltona Sama Allardycea, koji je optužio Pršu da je prekršio usmeni dogovor.

"Ono što je o meni izjavio menadžer Boltona me jako uznemirilo. To jednostavno nije istina, nikad mu nisam ništa obećao. Razgovarao sam s nekoliko klubova - Milanom, Fenerbahčeom i Bešiktašem. Ali Rangersi su jedini klub kojem sam dao svoju riječ." - zaključio je Pršo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara