Dario Šimić: Hrvatska se mora riješiti sindroma male reprezentacije

Dario Šimić: Hrvatska se mora riješiti sindroma male reprezentacije

Foto: Index 

DARIO ŠIMIĆ jedan je od nogometaša koji se nakon aktivne karijere uputio u posovne vode. Osnovao je Nogometni sindikat, približio se FIFA-i. Danas je o svom putu govorio na predstavljanju Football Festa, najvećeg nogometnog događanja ove jeseni, koji će se održati od 27. do 30. listopada na Zagrebačkom velesajmu.

Football Fest će okupiti brojna poznata imena, stručnjake, izlagače i ulagače iz jugoistočne Europe.

"Nogomet mi je dao to da sam borac, da idem do kraja. Isto je i u poslovnom svijetu u kojeg sam ja ušao bez škole i iskustva. Kad sam ja bio nogometaš, nije bilo ovakvih stvari poput Football Festa koji može puno pomoći igračima u kojem smjeru da krenu nakon završetka profesionalne karijere. Kod nas se u nogometu sve radi stihijski. Hrvatska je uvijek imala iznimno kvalitetne i talentirane nogometaše, no svi mi koji smo u nogometu trebamo raditi na njegovom poboljšanju", kazao je Šimić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponudio je i svoja očekivanja odo Europskog prvenstva koje sutra starta na Stade de Franceu.

"Veliki sam optimist, prva utakmica protiv Turske iznimno je važna. Imamo kvalitetne igrače koji igraju u najboljim klubovima svijeta i za očekivati je da napravimo veliki rezultat. Moramo se riješiti sindroma malih reprezentacija, nije dovoljan samo prolazak skupine. Moramo zadati visoke ciljeve. U klubovima u kojima sam igrao uvijek smo za cilj imali osvajanje Lige prvaka, zato smo je i osvojili dva puta", kaže Šimić. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara