Eurosport: Hrvatskoj nedostaje talent, ali to nadoknađuje jedinstvom i čvrstinom

Eurosport: Hrvatskoj nedostaje talent, ali to nadoknađuje jedinstvom i čvrstinom

NA INTERNET stranici Eurosport.com objavljen je prikaz B grupe za EURO 2004, u kojoj se nalazi i Hrvatska. Igri hrvatske reprezentacije, piše Eurosport, nedostaje talent nekadašnjih zvijezda, ali ga nadoknađuje timskim duhom i čvrstinom.

Svaka reprezentacija u B skupini na stranicama Eurosport.com predstavljena je kraćim tekstom, a za Hrvatsku se ističe kako se kvalificirala na svaki veliki turnir od 1996. (s iznimkom EP-a 2000.), te kako se radi o momčadi koja je navikla igrati za velike uloge.

Hrvatska se nekad oslanjala na talentirane zvijezde poput Prosinečkog, Bobana i Šukera, što zbog umirovljenja dobrog dijela zvijezda koje su Hrvatskoj 1998. priskrbile titulu treće reprezentacije na svijetu više nije moguće, piše Eurosport.

No, izabranike Otte Barića sada krasi timski duh koji omogućava Hrvatskoj igru pod velikim pritiskom, te čvrsta i organizirana igra u formaciji 4-4-2, dodaje se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eurosport.com piše kako se hrvatska obrana bazira na mladoj vratarskoj zvijezdi Stipi Pletikosi, koji nije primio nijedan gol u kvalifikacijskim utakmicama koje je Hrvatska igrala na svom terenu, ali i da se Pletikosina prirodna nadarenost dobro nadopunjuje s internacionalnim iskustvom Roberta Kovača i Igora Tudora.

Što se tiče srednjeg reda, u njemu bi prema Eurosportu trebali dominirati Milan Rapaić, Giovanni Rosso i Niko Kovač, dok je u napadu nedodirljiv napadač Monaca Dado Pršo.

Od Hrvatske se prije svega može očekivati čvrst otpor svim ostalim reprezentacijama na EP-u, budući da se radi o discipliniranoj momčadi koju nije lako svladati, zaključuje Eurosport.com.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara