Haupt: Nedovoljne sigurnosne pripreme razlog prekida utakmice Dinamo - Hajduk

POLICIJSKA misija Europske unije u BiH danas je priopćila kako nisu bile obavljene adekvatne sigurnosne pripreme za utakmicu u Širokom Brijegu u nedjelju 8. veljače, između zagrebačkoga Dinama i splitskog Hajduka, kojim bi se spriječili neredi.

Ta utakmica je prekinuta u 39. minuti prvog poluvremena, nakon što je na teren iz gledališta bio zasut čvrstim predmetima, čak i jednim nožem, pa je dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić povukao svoje igrače u svlačionicu. U neredima na stadionu i oko njega ozlijeđeno je osam policajaca. Uhićena su 24 navijača, svi državljani Republike Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U pripremi te utakmice nije bio predviđen veći dolazak navijača iz Hrvatske nasilnog ponašanja. Trebalo se u pripremi utakmice konzultirati s vlastima Republike Hrvatske i Državnom graničnom službom kako bi se spriječili nemiri", rekla je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica mostarskog Ureda Policijske misije EU u BiH Kirsten Haupt. Glasnogovornica je dodala, kako incident u Širokom Brijegu pokazuje da je "razmjenom obavještajnih podataka trebalo izvršiti sveobuhvatno sigurnosno planiranje".

Kirsten Haupt je istaknula da bi neredi u Širokom Brijegu trebali biti poučeni za adekvatnije sigurnosno planiranje uoči sličnih događaja ubuduće. Glasnogovornica Policijske misije EU je potvrdila da se za vrijeme nereda u Širokom Brijegu 8. veljače specijalnoj policijskoj postrojbi MUP-a zapadnohercegovačke županije pridružila i ista takva postrojba MUP-a Hercegovačko-nertvanske županije radi suzbijanja nemira.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara