HNL

HNS kaznio dvojicu sudaca zbog utakmice Hajduka i Cibalije

Piše: Index/HNS
ponedjeljak, 6.5.2013. 21:56
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: Ante Čizmić / Cropix

KOMISIJA nogometnih sudaca HNS-a kaznila je još dvojicu sudaca zbog slabog suđenja u proljetnom dijelu sezone. Igor Krmar i Krunoslav Ambrinac prebačeni su u drugu ligu zbog sudačkih pogrešaka na utakmici Hajduka i Cibalije krajem veljače.

Podsjetimo, u prosincu je HNS suspendirao 13 sudaca prve i druge lige, ali ih većinu vratio već na početku drugog dijela sezone.

U službenom priopćenju HNS-a stoji:

1. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a nakon obavljene Analize suđenja nogometnih sudaca Prve lige te pregledanih video zapisa ustanovila je da je na prvenstvenim utakmicama u proljetnom dijelu natj. 2012./2013. god. od 25. – 29. kola suđenje bilo „dobro“ osim prvenstvene nogometne utakmice koja je odigrana u 27. kolu, a odnosi se na utakmicu:

27. veljače 2013.: HAJDUK - CIBALIA 2:1

2. Komisija nogometnih sudaca sukladno Uefinoj Sudačkoj konvenciji i Pravilniku o određivanju nogometnih sudaca i Kontrolora suđenja temeljem članka 12. naprijed navedenog Pravilnika donijela je Odluku da se pomoćni sudac Igor KRMAR i Krunoslav AMBRINAC (oba iz Zagreba) stavljaju na raspolaganje Povjereniku za suđenje nižeg ranga natjecanja (Druga HNL).

3. Također, nakon provedene Analize suđenja nogometnih sudaca na odigranim utakmicama Završnice HNK-a – polufinalne utakmice (prve i uzvratne) suđenje je bilo „više nego dobro“ i bez primjedbi.

4. Nakon provedene Analize suđenja nogometnih sudaca Druge HNL na odigranim utakmicama od 19. – 25. kola Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a, utvrdila je da je suđenje bilo „više nego dobro“ s obzirom na spoznaju da će sedam nogometnih klubova po završetku prvenstva napustiti ligu .

5. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a odlučit će o povratku gore navedenih sudaca na suđenje prvenstvenih utakmica Prve lige te Završnice HNK-a nakon što se utvrdi da su isti dostigli zadovoljavajuću formu u primjeni PNI.

6. Na temelju prijedloga Uefe, Cirkularno pismo br. 14/2013. u svezi uvođenja dodatnih pomoćnih sudaca (AAR sistem) u Uefine saveze članova, Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a razmotrila je prijedlog te smatra da je potrebito da se dodatni pomoćni suci redovito koriste na utakmicama Prve lige i Završnice HNK-a (od četvrtfinala) počevši od natj. 2013./2014. godine.
 
Predlaže se Izvršnom odboru na razmatranje i konačno usvajanje obzirom da se navedeni projekt – AAR sistem dodatno financira od strane Uefe.

7. Na istoj sjednici utvrđeni su termini o održavanju Ispita za zvanje regionalne i savezne kategorije nogometnih sudaca te saveznih sudačkih instruktora – kontrolora u nogometu.

a) - ispit za zvanje regionalne kategorije nogometnih sudaca održat će se u subotu, 01. lipnja 2013. god. u Zagrebu, Splitu i Virovitici.
- na ispit se prijavilo 30 kandidata.
b) - ispit za zvanje savezne kategorije nogometnih sudaca održat će se u subotu, 15. lipnja 2013. god. u Sesvetama i Božjakovini.
c) - ispit za zvanje saveznog sudačkog instruktora – kontrolora u nogometu održat će se u terminu kada i ispit za saveznog nogometnog suca.

Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.


Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije