Hong Kong "poludio" uoči dolaska hrvatske reprezentacije

Hong Kong "poludio" uoči dolaska hrvatske reprezentacije

NOGOMETNI fanovi diljem Azije skoro da su zaboravili na doček kineske nove godine. Carlsberg Cup 2006. koji se tradicionalno igra u Hong Kongu, donijet će dašak groznice koja vlada u Njemačkoj, ali i u ostalim zemljama sudionicama SP-a. 

U Hong Kongu nogomet je konačno zaživio, a domaćini turnira najviše se vesele upravo prvom odazivu hrvatske reprezentacije. Carlsberg Cup je, prema riječima organizatora, sastavljen na način da zadovolji apetite svih sudionika.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić više je puta istaknuo vrijednost nastupa u Hong Kongu, jer "činjenica je da Hrvatska mora upoznati igru s drugih kontinenata."

"Zbog toga smo pozvali dvije reprezentacije, sudionice Mundijala, koje će nastupom u Hong Kongu samo poboljšati svoje prireme. Ne zaboravimo na snažne, uvijek opasne Dance i selekciju Hong Konga." - kazao je generalni direktor turnira Solem Holm Jensen.

Utakmice Carlsberg Cupa na rasporedu su 29. siječnja. i 1. veljače, kada će na stadionu Hong Kong snage odmjeriti ponajprije Hrvatska i Koreja, jedna od četiri azijske reprezentacije koje idu u Njemačku, dok će se Danska i selekcija Hong Konga susresti u knock out fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solen Holm Jensen ponosan je na turnir koji su stvorili jer se u Aziji već dugo vremena živi za nogomet. Tome u prilog idu sjajni rezultati sa prošlog SP-a, ali i sve veća popularnost nogometa u zemljama Dalekog istoka.

"Nadam se kako će Carlsberg Cup uklopiti u veliku proslavu Kineske nove godine, kao i da će naredna godina biti sjajna za Hong Kong, kako za vrijeme sezone, tako i izvan nje. Carlsberg Cup neće označiti samo početak euforične nogometne godine, već će sudionicima dati priliku da u hodu formiraju i ispitaju svoju momčad.

Za momčadi koje idu u Njemačku pripremni susreti su od iznimne važnosti, dok će reprezentacija Danske ponovljati gradivo i ispravljati greške koje su je stajale nastupa na najljepšoj svjetskoj pozornici." - dodao je Jensen.

Naša reprezentacija po prvi puta će igrati turnir u Hong Kongu, za razliku od Koreje koja je debitirala daleke 1985., i od tada je nastupila još dva puta. Danci u Hong Kong stižu treći put, a ne treba podcijeniti domaćine, koji će igrati na krilima mnogobrojne publike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara