Hrvatski kanuisti "traže" normu za OI na EP u Pozdanu

HRVATSKI kajakaši i kanuisti su nastupom u B finalima kanua jednnokleka (C1) i dvokleka (C2) na stazi od 200 metara danas završili nastup na 33. svjetskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje je održano na olimpijskoj stazi u američkom Gainsvilleu.

U B finalu Emanel Horvatiček u C-1 osvojio je 6. mjesto s vremenom 43,397, zaostavši gotovo sekundu za prvoplasiranim Estoncem Tsuskinom (42,485), a Nikica Ljubek i Dražen Funtak u C-2 na istoj stazi osvojili su 3. mjesto s vremenom 40,155. Pobjednici B finala su bugarski kanuisti Georgiev/Iliev (39,942).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka na 200 metara nije olimpijska disciplina, a naši kanuisti ranije su propustili prigodu ispuniti olimpijske norme na stazama od 500 i 1000 metara. Šest prvoplasiranih čamaca sa SP ispunilo je norme za nastup na OI u Ateni, a obje naše posada su u ovim disciplinama izborile "samo" B finale. Ipak, ovo nije bila posljednja prigoda naših kajakaša i kanuista da izbore nastup u Atenu za što će se sada morati izboriti kroz kvalifikacijske regate tijekom 2004., a posljednja prigoda bit će im na Europskom prvenstvu u svibnju iduće godine u Poljskom Poznanu.

Sljedeće SP za kajakaše i kanuiste na mirnim vodama održat će 2005. na zagrebačkom Jarunu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara