Izborni sabor HZSN-a 14. travnja

SABOR Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), na kojem će biti izabrano novo vodstvo Udruge sportskih novinara, održat će se 14. travnja 2003. u Novinarskom domu, odlučano je večeras na 13. sjednici Izvršnog odbora HZSNa.

Do 20. ožujka svi članovi i aktivi HZSN-a mogu slati prijedloge kandidata za predsjednika i članove Izvršnog odbora HZSN-a, ali i za godišnje nagrade i nagrade za životno djelo. Naime, na Saboru HZSN-a dodijelit će se nakon izbora novog čelništva i tradicionalne nagrade za sve oblike novinarstva, a Ocjenjivački sud, na čelu sa Zoranom Kovačevićem i članovima Damirom Tabakovićem i Sinišom Hančićem, predložit će - na temelju prijedloga - Izvršnom odboru ovogodišnje dobitnike.

Predsjednik HHSN-a Zoran Kovačević je naglasio da se za nagrade mogu kandidirati samo članovi HZSN-a koji imaju valjanu iskaznicu, a nju, po riječima izvršnog tajnika Marina Šareca, trenutačno ima 146 sportskih novinara od kojih su 82 dobila i AIPS-ovu iskaznicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imenovani su i članovi Povjerenstva za izmjenu Statuta i ostalih dokumenata HZSN-a - Darko Draženović, Jura Ozmec i Marin Šarec, koji će Saboru toga zbora predložiti i izmjene u Pravilniku o nagradama.

Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su prihvatili odluku Suda časti HZSN-a, koji je razmatrao njihovu prijavu protiv novinara Sportskih novosti Milivoja Nikolića.

Sud časti HZSN-a, s predsjednikom Vilkom Luncerom i članovima Vladom Kovačevićem i Jurom Ozmecom, raspravljao je 23. siječnja 2003. o prijavi Izvršnog odbora HZSN-a protiv Milivoja Nikolića, novinara Sportskih novosti i člana HZSN-a. Članovi Suda časti pozorno su pročitali tekst Milivoja Nikolića, objavljen u Sportskim novostima 20. studenoga 2002. pod naslovom ´Samozvani novinarski advokati´. Unatoč svim spoznajama o okružju u kojem je tekst nastao i informacijama o položaju i uvjetima rada Milivoja Nikolića, članovi Suda časti upozoravaju da način pisanja i obraćanja kolege Nikolića nije primjeren odnosima unutar novinarske organizacije. ´Milivoj Nikolić dobitnik je prošlogodišnje nagrade za životno djelo HZSN-a i cijenjeni novinar čija javna riječ ne utječe samo na javno mijenje, nego i na ostale članove HZSN-a, pa samim time ne odobravamo njegov način pisanja kojim dovodi u pitanje djelovanje vodstva svoje strukovne organizacije´, ističu članovi Suda časti. Sud časti misli da svaki sličan problem koji se odnosi na samu organizaciju i njezin rad treba riješiti najprije unutar HZSN-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara