KINA DOBILA KONKURENCIJU Dvije južnoameričke zemlje žele organizaciju SP-a 2030.

KINA DOBILA KONKURENCIJU Dvije južnoameričke zemlje žele organizaciju SP-a 2030.

Foto: Getty Images / Guliver Image

NOGOMETNI savezi Urugvaja i Argentine podnijet će zajedničku kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Urugvajski predsjednik Tabare Vazquez je izjavio da će 30. kolovoza posjetiti Argentinu i kolegu Mauricija Macrija, a nakon toga će službeno predati zahtjev FIFA-i. 
 
Urugvajski i argentinski nogometni savez su se već dogovorili da će, ako kandidatura bude prihvaćena, svjetsko prvenstvo u tim dvjema zemljama promovirati suigrači iz Barcelone Lionel Messi i Luis Suarez. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
I Urugvaj i Argentina su već jednom bili domaćini svjetskog prvenstva. Urugvaj je ugostio prvo SP 1930. godine i tada je u finalu 4:2 pobijedio Argentinu. Argentina je organizirala svjetsko prvenstvo 1978. godine i također je osvojila titulu prvaka. Više puta domaćini svjetskog prvenstva bili su Meksiko, Brazil, Njemačka, Italija i Francuska.
 
Konkurenciju Argentincima i Urugvajcima predstavljat će Kina koja je izrazila spremnost da bude domaćin iste godine. Sljedeće svjetsko prvenstvo održava se u Rusiji 2018. godine, u Kataru 2022., a domaćin prvenstva 2026. se bira između SAD-a, Meksika i Kanade.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara