To je to! Nakon Turske se sve okrenulo

To je to! Nakon Turske se sve okrenulo

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVAN KLASNIĆ, najbolji strijelac Hrvatske s Eura 2008. godine, prati reprezentaciju kao navijač na tribinama u Francuskoj. Za Index donosi dojmove na putu za St. Etienne, gdje će Hrvatska u petak tražiti nove bodove. 
 
Bio sam na Parku prinčeva i uživao od prve do posljednje sekunde. Igrali smo fantastično i koliko god da se trudim, i danas ne mogu pronaći zamjerku niti jednom igraču. Nije mi samo jasno kako je Turska prošla samo s jednim golom u svojoj mreži. Prema prikazanoj igri Hrvatske, trebali su primiti četiri, pet komada.
 
Jako je važno da smo pobijedili i na tako dobar i zdrav način otvorili Euro. Vidio sam se s igračima prije i nakon utakmice. Razlika je bila drastična. Uoči utakmice bili su nervozni, kao da ni sami nisu bili sigurni koliko su dobri. Međutim, nakon utakmice priča je bila posve drugačija. Zadovoljni su, pršte samopouzdanjem i uvjeren sam da je ovoj ekipi trebala samo jedna ovakva pobjeda. Sada su im krila narasla, to je to! 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, tek smo na početku. Naravno da idem na utakmicu u Saint Etienne. Nisam lud to propustiti! Vidjeli smo protiv Španjolske da Česi nisu nimalo loši. Španjolci su očekivano imali ogroman posjed, međutim, da nije bilo genijalnosti Andresa Inieste, dojma sam da Furija do sutra ne bi probila velikog Petra Čecha. Česi danas možda nemaju zvijezde svjetskog kalibra kao što su imali nekad, ali odlična su ekipa, dobro su posloženi i vođeni. Vidi se jasan pečat izbornika koji je od njih stvorio discipliniranu momčad protiv koje će svatko morati krvariti za pobjedu.
 
Svidjelo mi se to koliko su koncentrirani, niti u jednom trenutku nisu gubili osnovni raspored i sjajno su se taktički pripremili za Španjolce. Pokretljivi dvostruki blok u sredini me impresionirao, no mišljenja sam da će protiv nas igrati drugačije. Točnije, morat će igrati drugačije. Prvu su utakmicu izgubili i vjerujem da će se već nakon prvih nekoliko minuta otvoriti.
 
Tu vidim veliku šansu za nas da te pukotine koje će se nedvojbeno pojaviti u njihovom bloku dodatno proširimo i da ih probijemo. No, moramo biti pametni i strpljivi, baš kao što smo bili protiv Turaka. To će biti ključ pobjede.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara