Kremlj osudio ponašanje ruskih huligana i političara koji ih slave

Kremlj osudio ponašanje ruskih huligana i političara koji ih slave

Foto: Hina

NAKON niza incidenata u kojima su sudjelovali ruski huligani na Euru u Francuskoj, UEFA je kaznila Rusiju uvjetnom suspenzijom i 150 000 eura. Sljedeći ispad značit će i izbacivanje s Eura.

Podsjetimo, stotine ruskih navijača sukobilo se s daleko brojnijim Englezima na ulicama Marseillea i pritom demolirali na desetke kafića, ulica i trgova. Englezi su također dobili posljednje upozorenje.

Danas je, nakon kazne UEFA-e, reagirao i službeni Kremlj. Ruska vlada je poručila da je ponašanje ruskih navijača na Euru neprihvatljivo. Putinov glasnogovornik morao je reagirati nakon što su pojedini ruski političari aplaudirali huliganima jer se u Francuskoj "brane čast svoje zemlje".

Igor Lebedev, član IO ruskog nogometnog saveza, je na Tweeteru rekao da ne vidi ništa loše u tučnjavama navijača. "Bravo, nastavite tako". poručio im je. Drugi je ruski dužnosnik Vladimir Markin napisao na svom Twitteru da su se Francuzi "iznenadili kada su vidjeli prave muškarce, jer su navikli vidjeti ih samo na gay-paradama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu se složiti s izjavama svojih kolega", rekao je glasnogovornik Krmlja Dmitry Peskov: "U neredima su sudjelovali navijači iz niza država. Nažalost i iz Rusije. Njihovo ponašanje je potpuno neprihvatljivo. Računamo na ruske državljane i navijače da poštuju zakone zemlje u kojoj se nalaze. Pozivamo navijače da ne reagiraju na nikakve provokacije",

Ruski nogometni savez neće se žaliti na odluku UEFA-e o kazni i uvjetnoj diskvalifikaciji reprezentacije, priopćio je ruski ministar sporta Vitalij Mutko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara