Marković o Gavranoviću: Ni prvi, ni zadnji! Hrvatska je čast i obveza, ali vraća stostruko

Foto: Cropix / Boris Kovačev

"DA SE odmah razumijemo, nije Mario Gavranović ni prvi, ni zadnji kojeg smo izgubili. Žalimo za njim, kao i za svakim našim talentom. No, kada bismo krenuli nabrajati sve koje smo uspjeli dovesti...", krenuo je u dahu Vlatko Marković, koji je uvijek osjetljiv kada je u pitanju prebrojavanje krvnih zrnaca talentiranih nogometaša.

Jednog klinca iz dijaspore HNS je izgubio. Odnosno, izgubit će ako Otmar Hitzfeld u Sofiji uruči barem minutu igre nadarenom napadaču Schalkea Mariju Gavranoviću. Koji, uzgred rečeno, kaže da nije osjetio dovoljnu želju u glasu čelništva HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema onome što mi je Zorislav Srebrić prenio, napravili smo sve. Zvali smo ga, ne mislim da smo prekasno reagirali. Srebrić kaže da je iz razgovora s roditeljima shvatio da cijela stvar još nije gotova. Stoga, pričekajmo još neko vrijeme. Ukoliko je Gavranović toliko važan Švicarcima, sigurno će ga staviti u igru makar koju minutu. No, pričekajmo, nije još sve gotovo...", vjeruje Presidente.

"Švicarci na žalost imaju loša iskustva, uzeli smo im barem pet-šest bitnih igrača. Pogledajte u kakvog se igrača Rakitić razvio. Da se razumijemo, mi smo sa švicarskim savezom u izvanrednim odnosima i u potpunosti ih razumijemo. Oni odgajaju te igrače i nije lako kada ih izgube. Moramo  shvatiti i samog Gavranovića, ipak je dijelom Švicarac. No, mi u ovom trenutku imamo pod nadzorom 30-35 igrača i svakodnevno dobivamo izvještaje. Moramo paziti na svaki talenat, mala smo zemlja. No, ne zaboravite da je velika razlika igrati za Hrvatsku i igrati za Švicarsku. Ne zaboravite da je hrvatska reprezentacija u posljednjih deset godina među sedam najboljih na svijetu. Naši momci napravili su čudesne transfere. Igrati za Hrvatsku je velika čast i obveza, ali naša momčad to vraća stostruko"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara