Miočićev menadžer: Stipe je jako popularan u Hrvatskoj, UFC bi to trebao iskoristiti

Miočićev menadžer: Stipe je jako popularan u Hrvatskoj, UFC bi to trebao iskoristiti

Foto: Fightsite

UFC nije očekivao, a vjerojatno niti priželjkivao, da upravo Stipe Miočić postane prvak teške kategorije. No nakon ekspresnog nokauta Fabricia Werduma na UFC-u 198 prestižna titula je ipak završila u njegovim rukama i kompanija sada nema izbora nego da podrži svog prvaka.

A prvi znak podrške, odnosno ekploatacije Miočićeve marketinške dopadljivosti jest odluka da 10. rujna titulu brani protiv Alistaira Overeema na UFC 203 priredbi u  rodnom Clevelandu. Gradski heroj će zasigurno privući veliki interes lokalnih fanova, napuniti dvoranu i prediti šou. Sada se još samo postavlja pitanje koliko dalje od Clevelanda Miočić može dogurati u pogledu popularnosti? Njegov menadžer Greg Kalikas tvrdi da definitivno može dalje od Clevelanda i UFC će biti uz njega.

“UFC planira u potpunosti podržati Stipu, bit će uz njega 100 posto i gurat će ga naprijed. On je plavi ovratnik, tip s američkog sjeverozapada. Užasno je dopadljiv. Ima dobru osobnost i vrsta je osobe koju UFC želi u javnosti. Mnogo fanova ne zna kakav je Stipe tip, ali sada kad je prvak ima tu platformu.”

Također ima tu internacionalnu privlačnost. Jako je popularan u Hrvatskoj i na Balkanu, i u Europi općenito. Mislim da bi bilo pametno za UFC da to iskoriste”, rekao je Kalikas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim popularnosti među fanovima, kao prvak kraljevske kategorije Miočić sada budi interes i velikih kompanija od kojih će ga neke sigurno sponzorirati u bližoj budućnosti.

“U tom smislu će biti veoma zaposlen čovjek. To je najprestižnija titula u borilačkim sportovima. Im amo nekoliko velikih ponuda od sponzora koje razmatramo. S UFC-ovom teškakom titulom dolazi velika snaga i prestiž i mnogo kompanije će htjeti to iskoristiti. No on neće potpisati ugovor s nekim isključivo zbog novca. Kada potpiše ugovor on će ući u to sa svim srcem”, tvrdi menadžer.

Nije stoga teško zaključiti da će Miočić nakon 11 profesionalnih borbi konačno i početi zarađivati kako i priliči čovjeku na samom vrhu sporta.

“Kao UFC-ov teškaški prvak definitivno će zaraditi više od milijun dolara svaki put kada se bude borio. Novac neće biti problem za njega u budućnosti”, zaključio je Kalikas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara