"Najgora utakmica turnira nakon koje ide kući momčad koja to nije zaslužila"

"Najgora utakmica turnira nakon koje ide kući momčad koja to nije zaslužila"

SVI MEDIJI latinskih zemalja ističu da je Hrvatska kao bolji partner nesretno ispala s Europskog prvenstva, a da Tursku i dalje prati pomoć čuda.

Španjolska Marca smatra da je izjednačujućem golu Senturka prethodio prekršaj turske strane te je zbog doga dodijelila sucu Rosettiju neprolaznu ocjenu, 5 od 10. "Turska je izvela još jedno čudo, kojim se uvrstila u polufinale Europskog prvenstva. Nakon hrvatskog pogotka u 119. minuti, uspjela je izjednačiti u dodanom vremenu poslije nabacivanja pri kojemu je možda bilo i prekršaja. Konačno, u jedanaestercima, protiv potonulih Hrvata Turci su bili mnogo precizniji" piše Marca, dodajući: "Rosetti nije označio vrlo vjerojatan prekršaj kod turskog izjednačujućeg pogotka. Inače je bio dobar, ali je ova akcija bila odlučujuća."

"Nije to bio rat civilizacija i religija, već samo najluđa utakmica ovog Europskog prvenstva", izvjestila je talijanska Gazzetta dello Sport. "Bila je to i najgora utakmica turnira, koju je dobila momčad koja je to manje zaslužila. Dokaz koliko je često nogomet nepravedan: kući ide momčad koja igra zabavan nogomet, dok ostaje u igri ona koja nikako ili gotovo nikako nije pružila spektakl."

I Corriere dello Sport konačni ishod naziva "nevjerojatnim" i "čudesnim". "Teško je objasniti učinak ove momčadi, koja je u 119. minuti bila izbačena s prvenstva, da bi se deset minuta kasnije našla u polufinalu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo slično reagira i portugalski Record, nazivajući hrvatski poraz "trećim turskim čudom". "Nakon izbacivanja Švicarske i Češke u prvoj fazi neočekivanim preokretima u završnim minutama, Turska je izvela još jedan epski podvig svladavši Hrvatsku nakon produžetaka jedanaestercima."

"Junačka Turska je u polufinalu Eura", komentira brazilski Lancenet, kao i ostali mediji spominjući riječ čudo. "Turski je sastav izvukao čudesno neriješeno u produžetku i izbacio Hrvatsku na jedanaesterce. Uz krv, znoj i suze Turci su se našli među četiri najbolje ekipe kontinenta prvi puta u povijesti."

Medijske kvalifikacije ishoda bečke utakmice mogu Hrvatskoj poslužiti na čast, ali i pružiti vrlo slabu utjehu za najtužniji poraz u povijesti vatrene selekcije.

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara