Okupila se zlatna generacija iz Atlante: "Prije 20 godina nismo bili svjesni što smo napravili"

Okupila se zlatna generacija iz Atlante: "Prije 20 godina nismo bili svjesni što smo napravili"

Foto: Screenshot; HRT

NA CVJETNOM TRGU u Zagrebu obilježena je 20. godišnjica od osvajanja zlatne medalje u rukometu na Olimpijskim igrama u Atlanti. Za mlađe generacije riječ je o prvom olimpijskom zlatu u povijesti hrvatskog sporta.

"Mislim da smo danas više svjesniji nego onda kada smo osvojili medalju. 20 godina je puno. Nažalost, nekih nema među nama, ali to je život. Napravili smo doista veliku stvar. I poslije nas su se osvajale medalje, ali ova medalja je prva i zauvijek će biti upisana zlatnim slovima u povijest hrvatskog sporta", rekao je Slavko Goluža, bivši reprezentativac i izbornik hrvatske reprezentacije.

Kljajić: Nismo bili svjesni što smo napravili

Prije samog dolaska na Cvjetni trg reprezentacija iz Atlante otišla je na zagrebački Mirogoj gdje je položila vijence i zapalila svijeće preminulom izborniku Velimiru Kljaiću te Iztoku Pucu i Vladimiru Nekiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kao da je bilo jučer, ali eto prošlo je već 20 godina. To je dokaz koliko smo stari", rekao je raspoloženi Kljajić.

"Kad smo osvojili medalju nismo bili svjesni što smo napravili. Ja sam uvijek bio pod posebnim povećalom. Lakše je bilo igrati kad je na klupi bio neki drugi trener, a ne tata", dodao je Kljajić.

Goluža je istaknuo zajedništvo kao glavnu snagu zlatne reprezentacije.

"Mi smo od prvog dana okupljanja živjeli za rezultat. Bili smo kao jedna obitelj, ništa nam nije bilo teško. Ponosan sam i sretan što sam bio dio te ekipe", zaključio je Goluža.

Zlatne iz Atlante došli su pozdraviti hrvatski reprezentativci koji se pripremaju za Olimpijske igre u Riju. Hrvatska će, podsjećamo, igrati u skupini B protiv Danske, Francuske, Tunisa, Katara i Argentine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara