"Ovo im još nitko nije uspio napraviti"

"Ovo im još nitko nije uspio napraviti"

"LES BLUES su odigrali svoj najbolji meč u Njemačkoj. A sama utakmica bila je najžešće taktičko nedmetanje koje smo dosada imali prilike vidjeti." - piše dan nakon četvrtfinala u Koelnu francuski L´Equipe.

Nakon sedam uzastopnih pobjeda, Hrvatskoj je ostala borba za peto mjesto. Francuzima su oproštena sva dosadašnja lutanja i misli su usmjerene su privilegiranim domaćinima.

"Zamrznuti Hrvate na 18 pogodaka, to se jako rijetko događa. Mislim da im to još nitko nije uspio napraviti. Sjajna obrana, sjajni Omeyer, i eto nas u polufinalu." - presretan je bio Michael Guigou.

Slažemo se s francuskim kolegama kada kažu sa je naš napad izgubio utakmicu. Ne samo zapažene, već i presudne role Omeyera i Alilovića istaknute su u svim izvješćima, a Hrvatska se barem može zadovoljiti dugoročnom rješenju koje se nazire na vratarskoj poziciji.

Bertrand Gille pokupio je najviše pohvala među stražarima u francuskom obrambenom zidu, a raspucao se i Daniele Narcisse. Nikola Karabatić bio je odličan u prvom i na kraju drugog poluvremena. Uz nemoć našeg napadačkog vanjskog trojca, Francuzima je sve to bilo sasvim dovoljno za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugom poluvremenu pročitao sam Hrvate, nisu imali rješenja u napadu. Većina njihovih pokušaja bili su šutevi iz očaja. Balić ih je neko vrijeme držao u igri,  ali Gille ga je sjajno zatvorio. U napadu smo imali sjajnog Abaloa, bili su to ključni igrači naše pobjede." - nakon susreta analizira hrvatski kutlni krvnik Thierry Omeyer.

"Osobno, smatram da su vratari presudili ovu utakmicu Alilović i Omeyer jednostavno su blistali. Cijela obrana bila je složna, bitno je da nastavimo u tom stilu." - smatra Fernandez.

Uz Omeyera, najtraženiji je bio fantastično raspoloženi Abalo. Zastrašujuća lakoća zabijanja uz sav višak prostora na francuskom krilu prezentirala se u najljepšem mogućem stilu.

"Bili smo motiviraniji od Hrvatske. Igra nije ništa drugo nego gorljiva želja. A mi smo željeli više. Njihova je obrana bila zgusnuta, poglavito na sredini pa sam imao dosta prostora. Ako je netko i sumnjao u nas, mi smo uvijek imali dovoljno samopouzdanja." - iskren je Abalo, krilo kakvo je Hrvatskoj sinoć neopisivo trebalo...

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara