Portugalski list: "Hrvatska - balkanska momčad"

Portugalski list: "Hrvatska - balkanska momčad"

POVODOM ždrijeba za Europsko prvenstvo koji će se održati u nedjelju u Lisabonu portugalski dnevnik Correio da manha predstavio je reprezentacije koje će u njemu sudjelovati, tako i hrvatsku.

List piše o hrvatskoj reprezentaciji kao o najnediscipliniranijoj momčadi proteklih kvalifikacija, koja je skupila 28 žutih i 2 crvena kartona, prenose Sportske novosti.

Svoju igru, prema portugalskom dnevniku, Hrvatska temelji na kolektivu i čvrstoj obrani kojom "caruju Igor Tudor, stoper Juventusa, i Dario Šimić, branič Milana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Correio dalje tvrdi kako je glavni problem hrvatskog izbornika bila nedjelotvornost napadača, no unatoč tome Hrvatska se borila za prva dva mjesta u skupini, zajedno s Belgijom i Bugarskom.

Kao glavna zvijezda momčadi izdvojen je napadač Monaca Dado Pršo, a konačni je zaključak lista da će Hrvatska na Europskom prvenstvu namučiti ugledne reprezentacije.

Najveća zanimljivost u tekstu o hrvatskoj reprezentaciji je dio u kojem se spominje da je "balkanska momčad u posljednjem kolu uspjela pobijediti Bugarsku i osigurati dodatne kvalifikacije".

Dodajmo još da se kapetan hrvatske reprezentacije Boris Živković nalazi na popisu vratara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara