Potpora američkog teniskog saveza projektu razminiranja

IZASLANSTVO američkog Teniskog saveza predvođeno supredsjednicima Davis Cup Teama Allanom J. Kielom i Warrenom Kinballom, posjetilo je danas područje Gajina pokraj Posedarja, s ciljem da se upozna s problemima raznimiranja tog prostora.

U pratnji američkih teniskih djelatnika, kojima je u ime domaćina dobrodošnicu zaželio načelnik općine Posedarje Ivica Jurčević, bio je i tajnik Američkog veleposlanstva u RH Darren Tayler, koji je istaknuo potporu Američkog veleposlanstva akciji razminiravanja minskim polja na području cijele Hrvatske.

Potporu projektu razminiravanja izrazio je i počasni predsjednik Američkog Davis Cup Teama Bob Ruzanich, te poznati novinar teniske asocijacije Bat Collins.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstojnik vladina Ureda za suradnju s međunarodnim institucijama Tomislav Vidošević izrazio je zadovoljstvo što su se gosti iz Američkog teniskog saveza na terenu mogli uvjeriti koje sve probleme Hrvatska ima s raznimiranjem, te podsjetio da je samo u Zadarskoj županiji u eksplozijama neuklonjenih minsko- eksplozivnih naprava poginula 71 osoba. Vidošević je izrazio žaljenje što zbog priprema za susret s hrvatskom Davis Cup reprezentacijom u Gajine nisu mogli doći i najavljeni kapetan i trener amerčke Davis Cup reprezentacije Patrik McEnro i Jim Couier.

Američko izaslanstvo s domaćinima se nakon Gajina zaputilo u Murvicu gdje su pokazane mogućnosti stroja za razminiravanje, a nakon toga i vještine pasa obučenih za traženje neuklonjenih eksplozivnih naprava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara