Rusi zaboravljaju na nogomet: Fedor sa 106 kilograma čeka sutrašnju borbu

Rusi zaboravljaju na nogomet: Fedor sa 106 kilograma čeka sutrašnju borbu

Foto: Screenshot

SUTRA se održava event EFN 50, kojeg predvode legendarni Fedor Emelianenko i bivši UFC-ovac Fabio Maldonado, a danas je održano službeno vaganje. Na njemu se našao i hrvatski MMA borac Matej Truhan, koji će također nastupiti na eventu.

Najuspješniji teškaš u povijesti izvagao je 105.9 kilograma, dok je bivši poluteškaš Maldonada došao vidno krupniji nego inače, odnosno izvagao je 104.7 kilograma. To je gotovo tri kilograma više nego što je Maldonado imao za borbu protiv Stipe Miočića, a tad u kavezu nije izgledao najbolje.

Emelianenko je veliki favorit, no Maldonado se nada da će uspjeti doći do situacije gdje bi mogao iskoristiti svoj boks, vjerojatno jedini segment u kojem bi mogao imati prednost nad ruskim protivnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matej Truhan nastupa u kategoriji do 73.5 kilograma, što bi bilo taman na pola između lake kategorije i veltera te se čini da se Truhan najbolje i osjeća između te dvije kategorije, između kojih je lutao proteklih godina. Njegov protivnik Ahmed Aliev imao je pola kilograma manje od Truhana, odnosno ravno 73 kilograma.

Event se održava sutra, a zanimljivo je kako se besplatno može pratiti na UFC-ov Fight Pass servisu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara