Ruski huligan: Englezi su stari, pijani i debeli, nas zanimaju Hrvati, Poljaci i Šveđani

Ruski huligan: Englezi su stari, pijani i debeli, nas zanimaju Hrvati, Poljaci i Šveđani

Foto: Guliver  Images/Getty Images

ENGLESKI mediji zgroženi su nedavnim događanjima u Marseilleu. Ruski huligani doslovno su se iživljavali nad engleskim navijačima, a svoje su trofeje ponosno pokazali na društvenim mrežama i forumima. Na oglasima su se tako pojavile krvave engleske zastave, šalovi, dresovi te ostali suveniri koje su Rusi oteli Englezima.

"Rusi su kraljevi Europe"

"Kada govorimo o navijačima i nasilju, Rusi su kraljevi Europe", piše Daily Mail, koji citira ruskog navijača koji se predstavio kao Roman.

"Iskreno, boli nas briga što o nama misle Englezi i ostatak Europe. Ono što znamo jest da se svi boje Rusa", rekao je.


"Pročitao sam prije polaska u Francusku da se Rusi posebno pripremaju za Engleze. To nije istina. Da, Englezi su nas zanimali isključivo zbog nekakve tradicije jer su nam dugo bili konkurencija. Danas to više nisu. Danas su samo stari, debeli i više-manje pijani. Ruski huligani sada su više zainteresirani za Poljake, Hrvate i Šveđane", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi su izazvali brojne incidente prije četiri godine kada su na Euru u Poljskoj i Ukrajini napadali poljske navijače. Pričalo se kako su ruski huligani tada bili "u najjačem sastavu", dok su u Francusku doputovali desetkovani zbog velike akcije FSB-a (ruska sigurnosna agencija) koji je zabranio putovanje brojnim navijačima s dosjeom.

 

Rusi planiraju napade na poljske navijače

Rusi su se ovih dana primirili, ali planiraju nove napade na protivničke navijače. Već se priča o dogovorenim okršajima s poljskim huliganima.

"Možda smo u ratu s Ukrajinom, ali pomoći ćemo svojoj braći protiv tih kurvinih sinova Poljaka", poručili su ruski huligani putem foruma.

Kako bilo, vjerujemo da će francuska policija odraditi svoj dio posla, a bez obzira na vjerodostojnost Daily Maila napisane riječi dovoljno su upozorenje za sve hrvatske navijače u Francuskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara