ŠAH - POBJEDNIK ANDREJ ŠARIJAZDANOV

Ruski velemajstor Andrej Šarijazdanov opravdao je ulogu najvećeg favorita i zasluženo osvojio tradicionalni velemajstorski šahovski turnir "Salona 2003."L

Šarijazdanov je iz devet kola nanizao četiri pobjede i pet remija i uz Bojana Kurajica jedini nije osjetio gorčinu poraza. U posljednjem kolu sve su partije završene remijem, a jedino se igralo do posljednjih mogućnosti u susretu Kurajica-Kovaljevska. Ruska velemajstorica je na čudesan način spasila remi u izgubljenoj poziciji.

Najradosniji je na kraju bio splitski međunarodni majstor i novinar Slobodne Dalmacije Dražen Čvorović koji je osvajanjem drugog mjesta ispunio velemajstorsku normu. O velikoj vrijednosti njegova rezultata najviše govori podatak da je popravio rejting za 26 bodova. Vrlo dobar treći je Kovačević sa 5,5 bodova, a listu pobjednika zaključuju Katarina Kovaljevska i Emir Dizdarević. Bojan Kurajica je kralj remija, remizirao je svih devet partija, a veliki neuspjeh pretrpio je naš olimpijac Ognjen Cvitan koji je osvojio tek osmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rezultati devetog kola: Šarijazdanov-Brkić remi, Cvitan-Čvorović remi, Kovačević-Dizdarević remi, Kurajica-Kovaljevska remi i Armanda-Šarić remi.

Konačni poredak: Šarijazdanov 6,5 bodova, Čvorović 6, Kovačević 5,5, Kovaljevska i Dizdarević 5, Kurajica i Brkić 4,5, Cvitan 4, Šarić 2,5 i Armanda 1,5 bod.

(Hina) vkov dl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara