SPORAZUM O SURADNJI MINISTARSTVA OBRANE I HOO-A

Ministrica obrane Republike Hrvatske Željka Antunović i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša potpisali su danas sporazum o suradnji.

"Zajednički interes u razvoju i promicanju sporta u Republici Hrvatskoj glavni je razlog potpisivanja sporazuma o suradnji između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora", izjavila je nakon potpisivanja ugovora ministrica Antunović navodeći da se tim sporazumom stvaraju pravne pretpostavke za još bolju suradnju između Ministarstva i HOO-a koja je i do sada bilo na zavidnoj razini. Iako sport nije prioritet u Ministarstvu obrane, ministrica je rekla da će taj ugovor umnogome pomoći da sport uđe u sve pore vojske i tako postane važan segment bolje tjelesne pripremljenosti hrvatske vojske.

Zlatko Mateša je, uz zahvalu ministrici Antunović i načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH generalu zbora Josipu Luciću, istaknuo da je Ministarstvo obrane do sada uvijek uspješno surađivalo s HOO-om, pogotovo u organizaciji i provedbi velikih međunarodnih sportskih manifestacija.

Glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić istaknuo je dosadašnju primjerenu suradnju Ministarstva s pojedinim nacionalnim sportskim savezima primijetivši da bi, bez logističke pomoći Ministarstva obrane, posebno u prijevoznim i komunikacijskim sredstvima, mnoge sportske priredbe u Hrvatskoj bilo nemoguće organizirati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim smo sporazumom dobili pravni okvir koji će regulirati i pravila ponašanja pa će tako svi budući organizatori velikih sportskih manifestacija svoje zahtjeve za pomoć od Ministarstva obrane upućivati preko HOO-a", istaknuo je Miočić Stošić, naglašavajući da se ovim sporazumom reguliraju - smještaj u objektima Ministarstva obrane, međusobna prava i obveze u organizaciji velikih sportskih priredaba na međunarodnoj razini i na razini RH, zajedničko planiranje, izgradnja i prenamjena sportskih objekata u vlasništvu MORH-a čiji je razvoj od strateškog interesa za razvoj sporta, rekreacije i tjelovježbe u RH te korištenje vojnih sportskih objekata od strane HOO-a.

Ministarstvo obrane sporazumom se obvezalo da će pružati i logističku potporu velikim sportskim priredbama koje organizira HOO, te omogućiti korištenje informatičke opreme za praćenje natjecanja.

(Hina) ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara